Залишити заявку

Контент для клієнтів, які вже здійснили покупку [7 типів]

Контент для клієнтів, які вже здійснили покупку [5 типів]

Як відомо, легше повторно продати щось наявному клієнту, ніж залучити нового. Ба більше, рекомендації задоволених покупців вважаються одним із найкращих інструментів холодних продажів. Існують цілі покоління споживачів, які більше довіряють підписникам у соціальних мережах, ніж рекламі. Тому контент для клієнтів, які вже здійснили покупку має бути відповідним.

Щоб клієнт залишився задоволений покупкою і порекомендував продукт знайомим, ви маєте взаємодіяти з ним протягом усієї купівельної подорожі. 

Як зробити контент для клієнтів, ще цікавим? 

1. Відповіді на запитання клієнтів

Йдеться не тільки про розділ “FAQ” на сайті та відповіді на електронні листи користувачів. Ваші покупці потребують контенту різного типу, який відповідає на їхні запитання. Це можуть бути статті та керівництва, що допомагають клієнту використовувати продукт. Наприклад, покупцям автомобілів точно сподобається огляд “Як правильно доглядати за машиною”. Це можуть бути відео, інфографіка, інструкції, тести.

Як зробити контент для клієнтів, ще цікавим? 

2. Навчальний контент

Якщо ваша аудиторія не ставить запитань, залучайте її до взаємодії за допомогою навчальної інформації. Розповідайте користувачам, як правильно вибирати той чи інший продукт, які завдання можна вирішувати за його допомогою, як уникнути можливих труднощів і позбутися наявних проблем. Наприклад, розкажіть автомобілістам, як правильно керувати машиною в екстремальних умовах: на слизькій дорозі, у заторах, у горах тощо. Знімайте відео, проводьте вебінари та тренінги. Створюйте покрокові інструкції та чек-листи. 

3. Новини, актуальна інформація про галузеві події, тенденції, нові продукти

Завдяки необмеженому доступу в інтернет і розвитку мобільних технологій у споживачів сформувалася потреба постійно отримувати інформацію. Люди збирають відомості за допомогою соцмереж, RSS-агрегаторів, новинних додатків для смартфонів. У таких умовах виграє бізнес, який здатний генерувати та/або транслювати потоки інформації.

Інформування клієнтів залучає аудиторію і формує лояльність. Воно підвищує ймовірність повторних продажів і рекомендацій.

також читайте

4. Інформація про нові продукти

Повідомлення про нові продукти допомагають вашим клієнтам планувати покупки. Пам’ятайте, не варто щодня бомбардувати аудиторію оновленими прайс-листами. Ви повинні заслужити право надіслати клієнту лист зі списком новинок. Для цього дев’ять із десяти ваших повідомлень мають містити корисну інформацію: статті, тести, керівництва. Тільки в десятому повідомленні ви можете розповісти про новинку. Поясніть клієнту, чому ви пропонуєте йому продукт і чим він примітний.

5. Відгуки, скарги, подяки

Вище сказано, що багато споживачів більше довіряють друзям із соціальних мереж, ніж брендам і маркетологам. Тому ви повинні створити умови для публікації користувацького контенту. Це можуть відгуки про продукти, коментарі в соцмережах, дискусії на форумі. Постарайтеся публікувати всі відгуки, включно з негативними. Однак подумайте, як ви будете боротися зі спробами розпочати проти вас негативні інформаційні кампанії.

Як зробити контент для клієнтів, ще цікавим? img2

6. Ексклюзивний контент

Щоб зробити відносини з клієнтом ще більш тісними, запропонуйте ексклюзивний контент для клієнтів, доступний лише для них. Це можуть бути особливі пропозиції, знижки, купони на наступну покупку, доступ до закритих розділів сайту або форумів, ексклюзивні вебінари. Збирайте відгуки від задоволених клієнтів і розміщуйте їх на сайті.

7. Оновлення системи лояльності

Важливо не тільки залучати клієнтів, але й зберігати їх. Система лояльності, яка дозволяє отримувати бонуси, знижки та привілеї, може бути чудовим інструментом для збереження клієнтів та збільшення частоти їх покупок. До таких привілеїв можуть відноситися безплатна доставка, знижки на повторні покупки, подарунки до свят, запрошення на закриті заходи та інше.

Контент для клієнтів, які вже здійснили покупку, має бути різноманітним та цікавим. Це дозволить не лише зберегти клієнта, а й залучити його до більш частої взаємодії з вашим бізнесом, що позитивно відобразиться на прибутках. Не забувайте про підтримку взаємодії з клієнтами протягом усієї купівельної подорожі, щоб створити позитивний досвід використання продукту та забезпечити їх задоволення.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин