Залишити заявку

Що таке CVM-маркетинг і чим він корисний? [4 факти]

Що таке CVM-маркетинг і чим він корисний для бізнесу?

Що таке CVM-маркетинг? Customer Value Management (англ. “управління споживчою цінністю”) – це підхід до управління аспектами ціннісного шляху клієнта, що починається від першого торкання до продукту і закінчується останньою взаємодією з компанією.

CVM-маркетинг починається з дослідження інтересів і потреб аудиторії. Уже на цій основі можна формувати для аудиторії цінності, що містяться в продукті, обирати тональність спілкування і способи донесення користі товару або послуги. Таким чином, управління споживчою цінністю допомагає знайти точку перетину бізнесу і клієнта та надати останньому той продукт, якого він потребує.

Чим CVM-маркетинг корисний бізнесу?

1. Маркетинг
Маркетологи можуть збирати ліди з більшою схильністю до покупок, що веде до збільшення кількості потенційних клієнтів упродовж усієї воронки продажів. Крім цього, CVM відкриває доступ до інсайтів, заснованих на споживчих цінностях аудиторії, які можна використовувати для створення контенту для сайту, для рекламних та інших матеріалів. Ще це дає змогу команді автоматично створювати предметні дослідження на основі реальних результатів, а потім підвищувати лояльність до компанії та актуальність продукту для користувача.

2. Продажі
Завдяки CVM керівники відділу продажів можуть знижувати рівень знижок, коли це потрібно, покращувати показники ефективності, збільшувати суму угод і прискорювати їхнє проведення. Зі свого боку, це вигідно виділяє компанію на тлі конкурентів.

3. Customer success
Відділ турботи про клієнтів запобігає проблемам клієнта з продуктом ще до їх настання, а головне – стежить за тим, щоб товар не втрачав цінності. CVM допомагає дотриматися обіцянок, даних під час продажів. Клієнт отримує те, на що розраховував, і залишається задоволений взаємодією з компанією.

4. Робота з партнерами
CVM надає відділам збуту та роботи з партнерами можливість вигідно відбудуватися від конкурентів і показати економічну цінність своїх рішень. Торгові представники можуть використовувати цю інформацію, щоб сформулювати унікальні переваги продукту.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин