Залишити заявку

Ефективна реклама Facebook: 5 порад

Ефективна реклама Facebook: 5 порад

Ефективна реклама Facebook, як єдиноріг – всі бажають зустріти, але не всі можуть… Розберемо п’ять факторів, які впливають на ефективність та результати рекламної кампанії у Facebook. Це той мінімум, який допоможе оптимізувати рекламну кампанію та не злити бюджет марно.

Одна рекламна кампанія має кілька груп об’яв, у групі об’яв може бути одна і більше об’яв. На рівні кампанії потрібно правильно визначити мету та оптимізацію бюджету. На рівні груп оголошень створити аудиторію, налаштувати параметри для націлювання та плейсмент. На рівні оголошень тестуємо креативи та лендінги. 

Ефективна реклама Facebook, крок перший: збір аудиторії

Створюючи аудиторії, ви формуєте основу ремаркетингу. Списки для ремаркетингу надалі допоможуть при пошуку схожих аудиторій. Також створені та збережені аудиторії потрібно перевіряти на перетин аудиторії. Додатково аудиторіями можна ділитися з іншими обліковими записами, що також корисно. 

Ефективна реклама Facebook img1

Створювати та налаштовувати аудиторії краще у спеціальному розділі, окремо від кампанії. У розділі «Ресурси» вибираємо «Аудиторії» та переходимо до спеціального розділу, де можна повноцінно налаштувати аудиторії та потім їх використовувати. У цьому розділі можна аналізувати та фільтрувати аудиторії, створювати нові та відображати старі. 

Facebook-піксель

Використовуйте Фейсбук-піксель, він розширює можливості націлення. Піксель відстежує користувачів, які заходять на сайт, та їхню поведінку. Це допоможе надалі знаходити аудиторію схожу на ту, що здійснила цільову дію; запустити ремаркетинг, щоб повертати зацікавлених користувачів; створити індивідуалізовані аудиторії з користувачів, які вже знають про продукт, були на сайті та вчинили якусь дію.

Алгоритм Facebook Ads

Враховуйте навчання алгоритму Facebook Ads. Не вносьте суттєвих змін у налаштуваннях націлювання після того, як вже запустили рекламу. Тому що алгоритми Facebook навчаються в перший тиждень після запуску, щоб знайти оптимальний бюджет, кількість показів та аудиторію, що конвертує. Суттєві правки не можна вносити, коли реклама вже запущена, якщо вони дуже важливі – краще запустити нову кампанію. 

Не робіть багато і різних інтересів до групи при налаштуванні націлювання. Кількість інтересів, що звужують аудиторію, має бути не більшою за 5-6. Також не потрібно налаштовувати в одній групі 5 інтересів із різних тематик. Багато різноспрямованих інтересів заважають алгоритмам навчатись, тому результати рекламної кампанії можуть бути поганими. Також буде складно визначити, який інтерес із переліку приніс більше результатів. 

Ефективна реклама Facebook img2

Оптимізація бюджету

Якщо правильно оптимізувати бюджет рекламної кампанії, тоді на більш ефективні групи оголошень витрачатимуться кошти у пріоритеті. Таким чином бюджет самостійно оптимізується під найефективніші рекламні оголошення та результати рекламної кампанії стають більш профітними. 

Важливо задавати бюджет не весь термін дії, але в денний бюджет. Бюджет кампанії налаштовується на рівні рекламної кампанії, а не на рівні рекламних оголошень. Тому що для масштабування, оптимізації та підвищення ефективності потрібно не обмежувати термін реклами, щоб не обнулити алгоритми. Алгоритм краще підлаштовується під потрібну аудиторію та оптимальний бюджет, якщо задавати денний бюджет, а не на конкретний термін. Профітні результати рекламної кампанії який завжди виходить ідентично скопіювати знову. Тому що в новій аналогічній рекламній кампанії алгоритм може повестися зовсім інакше. 

При налаштуванні рекламної кампанії на ціль «Трафік» краще вибирати оптимізацію не на клік, а перегляд цільової сторінки. Тому що не кожен зарахований клік зрештою призводить до перегляду сторінки.

Принцип аукціону

Враховуйте, що ваші оголошення конкурують з іншими оголошеннями, які націлені на вашу аудиторію. Ефективна реклама Facebook також працює за принципом аукціону. Тому важливо розуміти, за яким алгоритмом працює акцій та що на нього впливає. Під час аукціону враховується ставка, аудиторія, її можлива частота взаємодій та загальна якість реклами — креатив, лендинг та текст оголошення. Враховуючи всі ці параметри, алгоритми намагаються спрогнозувати реакцію користувачів на конкретну рекламу і віддає перевагу в аукціоні тому оголошення, яке видалося Facebook найбільш результативним та цікавим аудиторії. 

Ефективна реклама Facebook img3

Щоб не конкурувати з собою в аукціоні потрібно завжди перевіряти аудиторію на перетин. В рамках одного рекламного кабінету не можна одночасно запускати оголошення зі схожими аудиторіями – так ваші профітні рекламні кампанії псуватимуть показники ефективності інших. Докладно про перетини та як з ними працювати можна прочитати у довіднику Facebook.

Щоб отримувати пріоритет в аукціоні потрібні якісні креативи та важливо опрацьовувати кожен плейсмент. У кожного місця розміщення свій формат та інтерфейс, тому для кожного плейсменту має бути окремо пророблене зображення, яке ефективно виглядатиме в місці розміщення. У Facebook можна задати окрему картинку для кожного плейсменту, там же вказані рекомендації щодо співвідношення сторін.  

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин