Залишити заявку

Як монетизувати YouTube канал через CPA?

Як монетизувати YouTube канал через модель CPA?

Монетизувати YouTube канал – першочергова мета будь-якого автора на сервісі тому, що це джерело доходу і як не крути це дуже важливо.

YouTube — головний відеохостинг інтернету, зі зручним механізмом пошуку та не перевантаженим функціоналом, що однозначно подобається користувачам. Відеоролики на будь-яку тему, мільйони переглядів, а заробляють там навіть школярі. Одним словом, Ютуб перетворився на бізнес, і в цій статті ми розповімо, як створити канал і монетизувати його за моделлю CPA.

Як створити канал на YouTube

Якщо у вас вже є популярний канал, цей розділ можна пропустити. Для тих, хто тільки починає, потрібно “пройтися” такими позиціями:

  • Визначення тематики;
  • Опрацювання технічної частини;
  • вибір бізнес-моделі;
  • Створення сценарію;
  • Створення, оформлення каналу;
  • Залучення трафіку.
  • Тільки після розв’язання цих питань можна переходити до вибору оферу та монетизації трафіка.

Як монетизувати YouTube канал

Тематика – виберіть те, що вам цікаво, інакше користувачі “розкусять”, якщо автор виявиться дилетантом у тій чи іншій темі. Але тут має зійтися кілька моментів: наскільки цікава вам тематика цікава іншим? Наскільки ця ніша затребувана? Не варто переоцінювати популярні теми, не варто недооцінювати вузькі ніші.

Технічні моменти – потрібно знати, якими будуть відео. Що в кадрі, які ракурси, музика, мова, тло та інше. Не забудьте про світло, інакше погане освітлення може зіпсувати будь-яке відео. Також вирішіть момент з обладнанням (лампи, камери, мікрофони) і знайдіть монтажера, який зможе робити вчасно ролики гарної якості.

Бізнес-модель — це про те, про що ваш контент на Ютубі, і як інтегруватиметься до нього реклама. Які є бізнес-моделі:

  • Розпакування товарів з інтернет-магазинів на камеру. Найбільше людей цікавить розпакування посилок з Китаю, оскільки це завжди несподіванка, і розпакування косметики;
  • Детальні огляди товарів – тут без сюрпризу, просто беремо товар і знімаємо огляд. Потрібно пройтися за характеристиками, зовнішнім виглядом, розповісти своє враження;
  • Огляди цифрових товарів — якщо у попередньому випадку йдеться про фізичний товар (смартфон, квадрокоптер, дриль), то тут про мобільні додатки, програмне забезпечення, а також огляд ігор, стриму, проходження — дуже популярна зараз тема;
  • Добірки на тему — створюються, як правило, під конкретний інфопривід. Наприклад, Новий рік: топ найкращих нарядів на корпоратив, вечірку чи інший захід на честь свята;
  • Інструкції – докладна розповідь про те, як перепрошити телефон, викопати колодязь, спорудити табуретку та інше з розділу “зроби сам”. Також сюди входить огляд сервісів для мандрівників (як купити квитки, забронювати номер у готелі тощо), кулінарні рецепти, робота з софтом.

Це лише деякі приклади, які успішно працюють на практиці. Якщо у вас є своя ідея, і ви знаєте, як її реалізувати вперед!

Сценарій — мабуть, ніякої імпровізації. А ще краще — із розкадруванням. Така, на перший погляд, дрібниця допоможе швидше робити ролики. Ви знатимете, що робити і як монтувати, а не на ходу вигадувати репліки і думати, як це все “склеїти”.

Створення каналу – для цього потрібно виконати такі кроки:

  • Створити обліковий запис на google.com;
  • Залишиться на Ютуб, зайти в “Налаштування”, натиснути “Створити канал”;
  • Назвати канал і підтвердити його;
  • Тепер можна заливати відео, вигадувати опис, прописати теги;
  • Додаткові (розширені) налаштування – вибір тематики, мови та ін.
  • Зробити обкладинку для каналу;
  • Заповнити всі розділи каналу – “Головна”, “Відео”, “Плейлисти”, “Канали”, “Обговорення”, “Про канал”.

Відразу скажемо – створити канал не важко, YouTube у всьому допомагає, підказує.

Залучення трафіку — нічого нового не скажемо, працюють ті ж алгоритми, що й у Телеграм, Фейсбуці, Інстаграм та ін. Спочатку розповсюджуйте контент на дружніх каналах, спробуйте обмінюватися рекламою з іншими блогерами, використовуйте інші майданчики для розкручування. Якщо є досвід, навик – спробуйте контекстну рекламу.

Інструкція як монетизувати YouTube

Інструкція як монетизувати YouTube

Для початку залийте 5-10 відео на свій канал, потім можна йти в партнерку, реєструватись там і шукати офер. Він вибирається під вашу тематику, аудиторію (чоловіки, жінки, підлітки, дорослі люди), гео та за іншими параметрами — щоб реклама на каналі виглядала органічно. Не забудьте перевірити, який тип трафіку приймається для обраного офера. Запитання додатково можна ставити техпідтримці, особистому менеджеру.

Після того, як офер вибрано, його потрібно підключити. Підключаючи, ви отримуєте реферальне посилання на сайт, де можна купити товар. Вам потрібно розмістити її на своєму каналі.

Для початку скоротите посилання спеціальними (часто безкоштовними) сервісами – щоб воно виглядало симпатичніше. Розміщується вона під відео. Обов’язково потрібний опис, щоб людина зрозуміла, що і для чого це. Пишіть коротко, але лаконічно, жодної зайвої інформації.

Головна перевага Ютуба — можливість поставити багато активних посилань, що дуже зручно в роботі за моделлю CPA. Користувач переходить за посиланням, купує товар, а ви як власник каналу отримуєте відрахування. Як правило, це фіксована ставка, яка вказується в каталозі інформації про офер.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин