Залишити заявку

Руйнуємо міфи про SEO [топ 18]

Руйнуємо міфи про SEO [топ 18] | Ads-Tips.com

Хоч галузь інтернет-маркетингу відносно молода, але вже з’явилися міфи про SEO, які необхідно розвінчати. Саме це ми постараємося зробити в цій статті.

Міфи про SEO та реальність

Оптимізація не впливає на позиції

Врахування інтересів користувачів і роботів пошукових систем при створенні сайтів не тільки підвищує рейтинг ресурсу в пошуковій видачі, а й робить його більш зручним для користувачів. Помилки в навігації, низькоякісний контент, дублювання сторінок і відсутність SEO-оптимізації – це основні проблеми, які можуть заважати або не дати змоги сайту досягти високих позицій в органічних результатах пошуку.

Не рекомендується створювати версію для мобільних пристроїв

Зараз дедалі більше користувачів використовують смартфони для здійснення покупок в Інтернеті, проте більшість із них не вирізняється терпінням. Якщо користувач не може швидко знайти цікавий для нього контент на вашому сайті, то він швидко переключиться на сайт конкурента. Бути mobile-friendly є одним із факторів ранжування. Сайти, які не підходять для мобільних пристроїв, автоматично займатимуть нижчі позиції в результатах пошуку, що позначиться на органічному трафіку.

Міфи про SEO img1

Швидкість завантаження не важлива для поліпшення видимості в пошуковій видачі

Час завантаження сторінки є значущим фактором, який впливає на позиціонування сайту в SERP. Коректна оптимізація сайту дає змогу прискорити швидкість завантаження сторінок не тільки для пошукових роботів, а й для користувачів. Якщо швидкість завантаження сторінки занадто низька, це може негативно позначитися на позиції сайту в рейтингу.

UX не впливає на позиції

Призначений для користувача досвід залежить від декількох факторів, таких як візуальний дизайн, зручність навігації, інтуїтивно зрозуміле меню або взаємодія між власником сайту і користувачем. Оптимізація з урахуванням користувацького досвіду і SEO може підвищити видимість сайту.

також читайте

Алгоритм Page Rank більше не існує

Хоча пошукові системи більше не оновлюють показники PageRank, він досі існує. Наприклад, у Google цей алгоритм став секретним з 2007 року. У 2009 році його було видалено з Google Search Console. Останнє оновлення показника PageRank у Google було випущено 2013 року.

Карта сайту впливає на рейтинг

Sitemap, розміщений на статичній підсторінці HTML або створений у форматі XML, не є фактором, який прямо впливає на позиціонування сторінки в результатах пошуку. Однак його не можна ігнорувати, адже він допомагає пошуковим роботам краще зрозуміти структуру та устрій сайту, що сприяє його швидшій індексації.

Припинити SEO-кампанію можна досягнувши високих позицій

Потрапляння в ТОП пошукової видачі не означає, що необхідно припиняти SEO-зусилля. Передчасне завершення SEO-кампанії може стати вдячним подарунком для конкурентів. Крім того, необхідно враховувати, що термін дії деяких посилань, що ведуть на наш сайт, може закінчитися, що призведе до зниження позицій у пошукових системах.

Цінний контент може самостійно підніматися в пошуковій видачі

Імовірність того, що контент природним чином підніметься на вершину результатів органічного пошуку, досить мала. Хоча, якщо контент справді якісний, то користувачі можуть із задоволенням ділитися та коментувати його в соціальних мережах, що може генерувати цінні посилання. Однак цього може бути недостатньо для того, щоб сайт потрапив на перші місця. Для того, щоб якісний контент посів гідне місце в рейтингу, необхідно провести добре сплановану SEO-кампанію, яка буде заснована на оптимізації та створенні посилань.

Зовнішні посилання неефективні

Один з основних чинників, що впливають на ранжування сайтів, є зовнішня посилальна маса, яка використовується алгоритмом для розрахунку позицій. У 2014 році Google тимчасово використовував алгоритм без урахування зовнішніх посилань, але результати були незадовільними, як повідомив Матт Каттс, співробітник Google. Проте не варто забувати про те, що використання низькоякісних джерел може не тільки не вплинути на позиції сайту, а й знизити їх.

Міфи про SEO img2

Метатеги не впливають на позиції в SERP

Використання структурованих даних не має прямого впливу на результати пошуку, але дає змогу надати користувачам додаткову інформацію про сторінку або продукт у зручному для пошукових систем форматі. Теги структурних даних також допомагають роботам пошукових систем краще зрозуміти зміст і структуру сторінки. Однак, важливо пам’ятати, що використання неправдивої інформації в структурованих даних може призвести до штрафів від пошукових систем.

Nofollow посилання не мають цінності

Google заявляє, що посилання з атрибутом nofollow не передають Page Rank. Однак, це не означає, що вони не можуть бути цінними для сайту. Важливо враховувати поведінку користувачів, які генерують посилання, не замислюючись про те, чи є вони nofollow, чи ні. Таким чином, тег nofollow може використовуватися для створення природної посилальної структури, що важливо для успішного позиціонування сайту.

Високий рейтинг у видачі залежить від кількості вхідних посилань

Якість посилань має більше значення, ніж їхня кількість, під час визначення позиції сайту в SERP, попри поширену думку зворотного. Кілька посилань, спрямованих на високоякісні сторінки, здатні забезпечити високі результати, ніж десятки або навіть сотні посилань, отриманих із сайтів, створених винятково для цілей SEO. Пошукові системи також карають за зловживання – отримання занадто великої кількості посилань за короткий період часу з джерел низької якості може призвести до серйозних санкцій.

Що більше підсторінок, то краща видимість у SERP

Перепишемо цей текст: Створення нових сторінок із дубльованим або неважливим контентом є безглуздим, тому що кількість сторінок не має безпосереднього впливу на позиціонування. Створення штучних низькоякісних сторінок може призвести до зниження позицій у пошуку (внаслідок конкуренції між сторінками на одні й ті самі ключові слова або дублювання контенту) і збільшення витрат на індексацію.

Однак велика кількість сторінок із цінним контентом збільшує ймовірність того, що сайт буде видно за більшою кількістю запитів.

Високий бюджет дасть змогу домогтися будь-якої позиції за всіма ключовими словами

Що більший бюджет виділено на SEO, то більше можливостей для реалізації широкого спектра дій і збільшення шансів на зайняття високих позицій у видачі. Проте, не можна гарантувати високі позиції для кожної ключової фрази, оскільки це залежить від різних чинників, включно з діями конкурентів, історією сайту і його репутацією.

Діяльність у соціальних мережах впливає на рейтинг

Призначена для користувача активність у соціальних мережах, така як лайки, акції або коментарі, не має прямого впливу на позицію в SERP, однак вона є важливим фактором, яким не можна нехтувати. Але вона може збільшити впізнаваність бренду, залучити цінний трафік і підвищити загальну видимість сайту, що в кінцевому підсумку може сприяти поліпшенню ранжування в пошукових системах.

Міфи про SEO img3

Можна дати гарантію високих позицій у видачі

Гарантії досягнення високих позицій у результатах пошуку не можуть бути надані навіть професійним SEO-агентством. Це пов’язано з тим, що понад 200 різних чинників враховує алгоритм пошуковика під час визначення місця сторінки в SERP. Крім того, принцип роботи алгоритму є запатентованим і не доступний для загального користування.

Створення контенту в моїй галузі не має сенсу

Якісний контент має значний вплив на позиціонування в пошуковій видачі. Створення цікавого й оригінального контенту, наприклад, фактів, історій або матеріалів, пов’язаних із брендом, можливе для будь-якої галузі. Хоча створення такого контенту може вимагати більше часу і зусиль, воно здатне генерувати цінний трафік на сайт. Крім того, варто враховувати інтереси інтернет-користувачів, які не мають спеціалізованих потреб, і створювати освітні матеріали, як-от підручники, збірники або посібники з покупок.

Реклама AdWords позитивно впливає на SEO

Рекламні кампанії в Google AdWords не мають безпосереднього впливу на ранжування сторінок в органічній видачі SERP. Це пояснюється тим, що порядок відображення сайтів у SERP визначається окремим алгоритмом. Однак, платні кампанії можуть допомогти залучити більше користувачів до вашої пропозиції, поліпшити впізнаваність бренду, а також сприяти створенню природних посилань, що корисно для SEO. Крім того, рекламні кампанії можуть призвести до збільшення кількості переглядів сторінки за брендовими пошуковими запитами.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин