Залишити заявку

ChatGPT запустив хвилю нових інструментів. [6 Фактів]

ChatGPT запустив

Розвиток генеративних інструментів штучного інтелекту набирає обертів. А ChatGPT запустив хвилю нових сервісів по виявленню ШІ, що можуть допомогти відрізнити текст і зображення, згенеровані штучним інтелектом, від тих, які створені людьми.

ChatGPT запустив хвилю нових інструментів, img1

Чому це важливо: викладачі стурбовані тим, що учні здають роботу, створену системою штучного інтелекту. Але експерти також стурбовані тим, як генеративний ШІ може створити потік дезінформації. Інструменти виявлення, якщо їх можна зробити досить точними, могли б допомогти розв’язувати ці проблеми.

також читайте

ChatGPT запустив нові сегменти ринку

Що в новинах: раніше ChatGPT запустив безплатний вебінструмент, покликаний допомогти відрізнити текст, згенерований штучним інтелектом, від тексту, написаного людьми. Але стартап не самотній у спробах розв’язати цю проблему. Низка компаній і приватних осіб також випустили або розробляють програмне забезпечення для виявлення “творчості” штучного інтелекту.

  • GPTZero був створений студентом коледжу Едвардом Тіаном і працює аналогічно новому інструменту від OpenAI, оцінюючи загальну ймовірність того, що частина контенту була згенерована машиною;
  • У Writer.com є інструмент, що допомагає авторам визначити, чи зійде їхній текст за людський, оскільки пошукові системи карають контент, який, на їхню думку, згенерований машиною.

ChatGPT запустив хвилю нових інструментів, img2

OpenAI та інші компанії також вивчають інші підходи, такі як нанесення водяних знаків на творіння своїх систем, щоб спростити пошук контенту від ШІ. Завдання зараз полягає в розробці достатньої кількості систем – як людських, так і автоматизованих – щоб впоратися з потоком додаткового контенту в той час, коли дезінформація вже є серйозною проблемою.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин