Залишити заявку

Ефективний текст для оголошень Facebook [10 порад]

Ефективний текст для оголошень Facebook [10 порад]

Хотіли б, щоб ваша реклама Facebook мала вищий коефіцієнт конверсії? Шукаєте перевірені методи копірайтингу, які працюють? У цій статті ви дізнаєтеся, як писати текст для оголошень Facebook, які спонукають до дії – незалежно від того, чи хочете ви генерувати ліди, продажі або змусити потенційних клієнтів зробити інші ключові кроки.

 

Технічно, ви можете втиснути цілий пост у блозі в основний текстовий розділ оголошення у Facebook, але краще зробити текст оголошення якомога коротшим. Для більшості типів оголошень Meta рекомендує обмежити обсяг основного тексту 125 символами та щоб заголовок і опис не перевищували 30 символів.

Майте на увазі, що довші рекламні тексти у Facebook будуть приховані за посиланням “Ще”. Facebook усікає основний текст приблизно після 115 символів. Використовуйте попередній перегляд оголошення, щоб побачити, як відображатиметься текст для кожного розміщення. Якщо він виглядає усіченим, подумайте, щоб переробити його для відображення в повному обсязі.

Почніть із чіпляючого тригеру

Стрічка Facebook переповнена конкуруючими джерелами інформації. Для конверсії дуже важливо відразу ж зацікавити користувача. За допомогою переконливого тригера ви можете миттєво привернути увагу, змусити прочитати ваше оголошення і спонукати до дії. Без тригера рекламне оголошення не дає потенційним клієнтам приводу продовжити читання, що може змусити їх перегорнути повз, не дійшовши до пропозиції.

Як писати чіпляючі тригери для оголошень Facebook? Ось кілька ідей:

  • Розповідайте тільки ту частину історії, яка змусить захотіти дізнатися більше.
  • Поставте запитання, яке, як ви знаєте, знайде відгук у вашої цільової аудиторії.
  • Натякніть на щось ексклюзивне, що вони не зможуть отримати інакше.

текст для оголошень Facebook, img1

Створіть відчуття терміновості

Відмінний гачок може змусити потенційних клієнтів прочитати текст оголошення. Але якщо у них є весь час світу, щоб подумати, чи хочуть вони зробити покупку, піти до конкурента або купити щось інше, – вони можуть так і не клікнути по вашому оголошенню. Щоб підвищити конверсію, створіть відчуття терміновості. Підкреслюючи обмежені терміни дії пропозиції або обмежену кількість товару в наявності, ви можете спонукати потенційних покупців діяти негайно, навіть якщо вони не збиралися купувати одразу.

За допомогою оферів з обмеженим терміном або обмеженою кількістю ви також можете викликати страх втратити товар (FOMO). Якщо клієнти вірять, що ваш продукт може розв’язувати їхні проблеми або поліпшити якість їхнього життя, вони не захочуть проґавити пропозицію. Для підвищення конверсії, наприклад, згадайте про щедру знижку або безкоштовний товар за мінімальної покупки.

також читайте

Усунення больових точок клієнта

Створення FOMO може абсолютно точно змусити швидко прийняти рішення, особливо якщо аудиторія вже далеко просунулась на своєму шляху клієнта. Але що, якщо їх потрібно підштовхнути до прийняття рішення?

Використовуючи формулу копірайтингу Problem-Agitate-Solve (PAS), почніть зі звернення до больових точок клієнтів. Потім, коли вони слухатимуть, ви можете запропонувати розв’язання поширених проблем. Щоб використовувати формулу PAS, почніть із запитання, яке, найімовірніше, здасться вашій аудиторії резонуючим. Потім, конкретизуйте проблему і пов’язаний з нею дискомфорт. Потім дайте своє рішення.

Покажіть соціальний доказ

Створення FOMO – це не єдиний спосіб зачепити потенційних клієнтів. Коли ви ділитеся соціальними доказами, ви демонструєте, що інші купують і користуються вашою продукцією, що може спонукати нових клієнтів до конверсії.

Соціальні докази можуть бути отримані з різних джерел. Ви можете поділитися кількістю отриманих вами п’ятизіркових відгуків клієнтів, навести відеовідгуки реальних покупців або поділитися відгуками впливових особистостей.

текст для оголошень Facebook, img2

Зосередьтеся на перевагах

Не завжди легко зрозуміти, на чому зробити акцент у рекламному тексті – на особливостях чи на перевагах. Але за допомогою формули Features-Advantages-Benefits (FAB) ви можете включити обидва варіанти для досягнення максимального ефекту.

Щоб використовувати формулу FAB, почніть із виділення особливостей або того, що робить ваш продукт. Потім перейдіть до переваг або проблем, які він може вирішити для споживачів. Потім завершіть вигодами або кінцевим результатом, на який можуть розраховувати покупці.

Легко справляйтеся із запереченнями

Характеристики, переваги та вигоди можуть переконати багатьох потенційних клієнтів. Але у деяких можуть залишитися запитання або причини не купувати. Якщо ви зможете передбачити їхні заперечення і врахувати їх у рекламному тексті, ви зможете створити додаткові можливості для конверсії.

У вас є кілька варіантів виявлення заперечень. По-перше, визначте, які питання часто ставлять клієнти. І дізнайтеся причини, чому клієнти відмовляються від покупки. Потім включіть ці заперечення в оголошення. Відповідайте на кожне з них, пропонуючи рішення, особливості, переваги та іншу корисну інформацію.

Використовуйте єдиний і кристально ясний CTA

Заклики до дії необхідні, щоб змусити людей почати діяти після перегляду реклами. Але використання декількох CTA може заплутати цільову аудиторію. Для досягнення найкращих результатів зведіть своє оголошення до однієї головної мети. Виберіть найбільш релевантну рекламну мету і використовуйте один CTA в усьому тексті оголошення – від заголовка і креативу до опису і підзаголовка.

Повторіть повідомлення в рекламному креативі

Незалежно, наскільки переконливо звучить текст, цільова аудиторія може пропустити його, якщо креатив не приверне увагу. Щоб успішно донести свій заклик, включіть його в креатив.

Для досягнення найкращих результатів намагайтеся, щоб текст у креативах був коротким і зрозумілим. Мета більше не забороняє об’ємні тексти в креативах, але текстові накладення все ж краще працюють, коли їхня основна функція – привернення уваги, а не передача довгих повідомлень.

Дозвольте Meta оптимізувати текст для оголошень Facebook

Одним зі способів точного налаштування рекламних оголошень для різних користувачів – використання вбудованих інструментів оптимізації. Оскільки ці інструменти розроблені для показу оптимального оголошення кожному користувачеві, вони можуть бути корисні для конверсії. Але майте на увазі, що звіти Ads Manager не містять розбивки за цими ітераціями, тому вони не допоможуть для розуміння та аналізу аудиторії.

текст для оголошень Facebook, img3

Пишіть кілька варіантів тексту

Ви можете протестувати кілька різних ідей в одному оголошенні. На рівні оголошення введіть хоча б один варіант у поле основного тексту. Потім натисніть на знак плюс, щоб додати ще до чотирьох варіантів. Ви можете повторити цей процес для полів заголовка й опису, щоб дати алгоритму кілька варіантів для показів.

Оптимізація тексту під людину

За допомогою функції “Оптимізація тексту під людину” платформа може автоматично міняти місцями основний текст, заголовки та описи для підвищення ефективності. Ця опція особливо корисна для тестування, оскільки поля заголовка й опису дуже обмежені. Ви можете ввімкнути цю опцію вручну на рівні оголошення. Якщо ви виберете стандартні поліпшення на цьому рівні, функцію “Оптимізація тексту під людину” буде ввімкнено автоматично.

Креатив Advantage+

Більшість оптимізацій, доступних у креатив Advantage+, застосовуються тільки до креативу. Але якщо ви ввімкнете стандартні поліпшення, алгоритм може включити деякі з ваших текстів у креатив. Щоб подивитися, який вигляд можуть мати ваші оголошення, відкрийте панель креатив Advantage+ і ввімкніть стандартні поліпшення. Потім прокрутіть попередні перегляди та за потреби скоригуйте текст оголошення.

Динамічні креативи

Для максимальної оптимізації увімкніть опцію “Динамічні креативи” на рівні набору оголошень. Цей інструмент автоматично розробляє ітерації вашого оголошення на основі наданих вами креативів і тексту.

Ви можете додати кілька заголовків, описів і підзаголовків, щоб надати алгоритму максимальну гнучкість. Пам’ятайте, що динамічні креативи не підтримують налаштування “Оптимізувати текст під людину”, тому важливо писати релевантний текст для кожного оголошення.

Використовуйте A/B-тестування

Якщо потрібні конкретні результати, а не автоматична оптимізація, використовуйте A/B-тести, щоб протестувати різні оголошення одне проти одного. Почніть з вибору оголошення, яке буде використовуватися в якості контрольного. Потім виберіть інше активне оголошення для тестування проти нього або створіть копію контрольного оголошення і відредагуйте його для тестування певних елементів. Для отримання більш точних результатів завжди тестуйте по одному елементу за раз.

Потім виберіть найбільш релевантну метрику для визначення переможця A/B-тесту. Наприкінці експерименту перегляньте результати, щоб дізнатися, яка версія оголошення принесла найбільші результати. Звертайте увагу на показники верхньої воронки, щоб дізнатися, що призвело до найбільшого залучення і кліків, і використовуйте ці дані для написання оголошень, які дають максимальний результат упродовж усієї воронки.

Висновки

Для досягнення високих показників конверсії необхідні переконливі та опрацьовані рекламні тексти. Використовуючи наведені вище поради, ви зможете написати рекламу для Facebook, яка буде конвертувати.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин