Залишити заявку

8 кроків оптимізації таргетингу для росту конверсій у Facebook Ads

8 кроків оптимізації таргетингу для росту конверсій у FB

Які кроки оптимізації таргетингу слід пройти для підвищення конверсії? Щоб вигравати в конкуренції та збільшувати потік клієнтів, потрібно не тільки стежити за трендами в діджитал маркетингу, а й застосовувати передові стратегії в таргетингу. Використовуйте і тестуйте нові функції та оновлення в Ads Manager. Намагайтеся використовувати новітні інструменти, які допоможуть оптимізувати ваші рекламні кампанії.

Наприклад, машинне навчання Facebook Ads дає змогу таргетованій рекламі точно визначити цільову аудиторію та налаштувати рекламні кампанії відповідно до її потреб. Усе це дають змогу здійснити функції Facebook Ads, що базуються на машинному навчанні алгоритмів, – про все розберемо детальніше далі.

Які кроки оптимізації таргетингу слід пройти для підвищення конверсії?

8 кроків оптимізації таргетингу:

Обережно вносьте правки

Коли ви працюєте з рекламними кампаніями у Facebook, важливо розуміти, що кожного разу, коли ви вносите будь-які зміни в оголошення, алгоритм починає навчання з нуля. Це означає, що для оптимізації таргетингу груп оголошень треба більше часу, оскільки алгоритму необхідно знову оптимізуватися під правки.

Щоб досягти максимальної оптимізації таргетингу ваших груп оголошень, важливо уникати непотрібних правок, особливо на ранніх стадіях кампанії – в перший тиждень, коли алгоритм вивчає аудиторію та її здатність до конверсії. Це допоможе забезпечити більш ефективну оптимізацію, оскільки алгоритму не доведеться витрачати час на навчання знову і знову. Під час навчання алгоритму ефективність рекламних кампаній перебуває на нестабільному рівні, тому потрібно максимально дати простір алгоритмам навчитися і не заважати їм у цьому, щоб швидше отримувати профітні показники ефективності рекламних кампаній.

також читайте

Поступове масштабування

Іншою корисною стратегією оптимізації таргетингу є поступове масштабування, а не різкі зміни у ваших групах оголошень. Рекомендується збільшувати масштаб бюджету не більше ніж на 20% щодня, щоб підтримувати оптимальну продуктивність. Якщо вам потрібно масштабуватися швидше, можна продублювати набір оголошень і проводити експерименти з різними таргетингами або копіями оголошень, щоб визначити, що працює найкраще.

Важливо пам’ятати, що зміни в рекламних кампаніях вимагають терпіння і постійного контролю результатів. 

Спробуйте кампанії Advantage+

Advantage+ – це автоматизований тип рекламних кампаній, який налаштовує параметри для досягнення оптимальної оптимізації таргетингу та отримання максимальних результатів. По суті, це оптимізовані конверсійні кампанії, які зменшують кількість ручних операцій для рекламодавців і економлять час. Кампанії Advantage+ можуть бути використані для оголошень у каталозі, встановлення застосунків і конверсій. Такі кампанії можуть принести помітну віддачу рекламодавцям-початківцям. Найімовірніше, Facebook продовжуватиме вдосконалювати функціональність Advantage+, роблячи ставку на цю функцію в майбутньому.

Використовуйте стратегії ставок за ціною за результат

Розумний підхід до масштабування кампаній Facebook має вирішальне значення для отримання більшої кількості конверсій і підвищення ефективності інвестицій у рекламу. Ціль за ціною за результат – це надійний та ефективний метод масштабування бюджету, який може забезпечити стабільні результати.

Почніть з тестування декількох ставок за допомогою оптимізації бюджету кампанії з мінімальними витратами на кожну групу оголошень. Facebook автоматично протестує різні ставки в різних діапазонах, що дозволить досягти оптимізації таргетингу та ефективно масштабувати успішні зв’язки. Потім ви можете використовувати отримані дані для створення більш масштабних кампаній з оптимізацією рекламного бюджету зі збільшенням витрат на профітні РК. Якщо вам необхідно вибрати оптимальний бюджет для тестування декількох ставок, налаштуйте одне оголошення з ціною, що трохи перевищує ваш поточний CPA.

Використовуйте широкий таргетинг

Для успішного збільшення масштабу кампаній необхідно використовувати широкий таргетинг аудиторії, який допоможе алгоритму зібрати дані та провести конкретні дії з оптимізації таргетингу. Додавання категорій інтересів, які раніше демонстрували хороші результати, також може збільшити розмір аудиторії.

Однак за обмеженого бюджету важливо спрямувати рекламний акаунт на ранніх етапах кампанії. Для початкового етапу можна використовувати таргетинг за інтересами для створення релевантних сегментів аудиторії, а потім протестувати ширшу аудиторію без інтересів, щоб масштабувати кампанії.

Відповідно до алгоритму машинного навчання Meta, так би мовити, відкритий таргетинг залишатиметься головним інструментом під час масштабування ваших кампаній та оптимізації таргетингу. Алгоритм Meta може ефективно знаходити аудиторію, найімовірніше зацікавлену у вашій рекламі та яка готова до дій при виконанні будь-якого з цих двох варіантів:

  • Залишаючи таргетинг відкритим, тобто не додаючи жодних налаштувань крім демографічних даних.
  • Залишаючи таргетинг дуже широким, використовуючи таргетинг за мінімальними інтересами, за якого масштаб аудиторії обчислюється мільйонами.

Відкриті та широкі таргетинги дають алгоритмам найбільшу кількість даних про аудиторію, що дає їм змогу проводити найкращу оптимізацію, а це найкращий спосіб змусити машинне навчання працювати на ваші рекламні оголошення.

Lookalike Audiences

Аудиторії Lookalike вже не такі, як раніше, тому що iOS14 підкинула невеликий сюрприз. Традиційний спосіб створення схожих аудиторій за допомогою пікселя показував чудові результати. Але після iOS14 багато успішних РК, заснованих на схожих аудиторіях, впали в ефективності, оскільки вже нема такої оптимізації таргетингу.

Для таргетингу Facebook Ads у 2023 – є інше рішення. Ви можете створювати схожі аудиторії на основі лід-форм, що відкриваються і відправляються. У такому разі, перш ніж створювати схожу аудиторію, потрібно зібрати щонайменше 500 лід-форм або тисячу відкриттів. Щоб знизити вартість за одного ліда, накладіть ці нові схожі аудиторії на таргетинг за інтересами.

Користувацькі аудиторії

Якісні дані – це ключ до успіху рекламних кампаній. Це може бути користувацький список адрес електронної пошти або дані про заповнення чи відкриття лід-форм. Ці дані мають бути правильними, перш ніж ви почнете тестувати і впроваджувати користувацькі аудиторії. За допомогою Facebook Conversion API ви можете налаштувати мікроконверсії по всій воронці продажів, щоб на їхній основі створювати користувацькі аудиторії. Інший спосіб створення ефективних користувацьких аудиторій – використання досвіду в застосунках (аудиторії за діями під час використання застосунку), ці дані будуть найточніші для таргетингу.

Лід-ген форми

Лід-форми, також відомі як Lead Ads – популярний формат реклами у Facebook та Instagram. З їхньою допомогою користувач може швидко і легко передати свої контактні дані та залишити заявку на покупку всього лише за три кліки. Щоб збільшити якість, а не кількість лідів, подумайте про те, щоб додати більше запитань для кваліфікації клієнта. У такому разі початкова вартість одного ліда, найімовірніше, зросте. Проте якість значно покращиться і підвищиться ефективність кваліфікованих лідів.

Також рекомендується протестувати ручне заповнення імені, прізвища та/або адреси електронної пошти, щоб підвищити якість лідів. Необхідно знайти баланс між ручним і автозаповненням, тому, протестуйте кілька варіантів, щоб знайти те, що найкраще підходить для вашої аудиторії та оферу.

Не ставте занадто багато запитань для ручного заповнення, щоб випадково не збільшити кількість кинутих форм. Слідкуйте за тим, щоб креатив для ваших лід-генних форм був клікабельним та конверсійним. У вас є кілька секунд, щоб привернути увагу людини в її стрічці та змусити її зупинитися, щоб відкрити вашу форму.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин