Залишити заявку

Відео в рекламі Facebook – 9 порад використання

9 порад щодо використання відео в рекламі Facebook

Відео в рекламі Facebook – топовий інструмент для зростання, підвищення конверсій і збільшення аудиторії. Відеоконтент допомагає запам’ятати інформацію краще, ніж статичний, і привертає увагу глядачів набагато більше. Відео допомагає донести ідеї та цінності до аудиторії та встановити з нею емоційний зв’язок.

Якщо ви хочете підвищити ефективність своєї рекламної кампанії, то не варто забувати про силу відео та його можливості. Розберемо 9 порад для створення вбивчої відеореклами на Facebook, які виведуть вашу рекламну кампанію на новий рівень.

№1 Захопіть увагу в перші три секунди

Важливо привернути увагу глядача якомога швидше. Ви повинні зацікавити аудиторію в перші три секунди. Це можна зробити, створивши яскраву мініатюру або яскравий слоган чи вступну пропозицію. Конкуренція на Facebook дуже висока, тому важливо виділитися на тлі інших.

Використовуйте вертикальні або квадратні формати: вони привертають більше уваги, оскільки займають більше площі на екрані, особливо на мобільних пристроях. Дотримуйтеся співвідношення сторін 9:16 або 1:1, щоб отримати максимальну віддачу. Намагайтеся уникати альбомної орієнтації.

№2 Чим коротше відео в рекламі Facebook, тим краще

Довгі відео втомлюють і відштовхують користувачів. Короткі відео мають вищий відсоток завершення перегляду, тому, якщо ви хочете справити враження, потрібно бути коротким. В ідеалі, потрібно прагнути до 30-секундного відео, щоб не порушити користувацький досвід. У крайньому разі можна зробити довше, але в більшості випадків краще, щоб вони були короткими.

відео в рекламі Facebook img1

Користувачі Facebook та Instagram віддають перевагу коротким відео. Увагу користувачів утримати легше, якщо контент лаконічний і не займає багато часу. Стислість допомагає утримувати увагу глядача і знижує вартість перегляду. Короткі відео можуть коштувати дешевше, тому що користувачі не так сильно втомлюються і частіше дивляться до кінця. І враховуйте: користувачі мобільних застосунків часто перебувають у русі та дивляться відео на ходу, тому короткі відео – оптимальний варіант.

№3 Сенс без звуку

Відео часто програються без звуку, і користувачі вмикають його тільки, якщо їх зацікавив контент. Мобільні користувачі з ще більшою ймовірністю прокрутять відео повз, якщо воно не приверне їхньої уваги через відсутність будь-якої інформативності. Тому відео має бути обов’язково з субтитрами. Інакше оголошення буде безглуздим для людей, які дивляться відео без звуку. Відсутність субтитрів виглядає навіть не сучасно.

відео в рекламі Facebook img2

Субтитри у відеорекламі – важливий фактор для залучення аудиторії та підвищення конверсії. Використовуйте унікальні шрифти для субтитрів, які легко читаються. Виберіть оптимальний розмір субтитрів: не надто короткими та не надто довгими, щоб не втомлювати користувачів. Субтитри мають бути чітко виділені на тлі відео і бути читабельними. Використовуйте ключові слова і фрази, які зацікавлять аудиторію, і не забувайте про емоційний вплив – субтитри повинні викликати емоції у користувачів.

№4 Викликайте емоції

Використовуйте емоційний зв’язок у відеорекламі. Емоційний відгук, особливо позитивний, допоможе аудиторії краще запам’ятати продукт і залучитися до реклами. Найпростіше викликати емоційний зв’язок за допомогою реальних людських емоцій на відео. Ми вже розповідали, як знаходити такі відео: Де брати матеріали для gambling креативів і як з ними працювати.

Соціальний доказ стимулює нас купувати товари, ґрунтуючись на рекомендаціях інших людей. Чим більше людям подобається ваш продукт, тим більша ймовірність того, що вони порекомендують його своїм друзям. Тому для зміцнення довіри та підвищення CTR варто включити в рекламу відгуки, призначений для користувача контент і огляди.

Також і з лідерами думок, користувачі завжди краще купують з користувацького контенту з соціальним доказом, і менше довіряють замиленому брендовому контенту. Використовуйте інфлюенсерів: реклама, зроблена разом з інфлюенсерами з вашої ніші, може залучити більшу аудиторію, побудувати сильніший емоційний зв’язок і підняти рівень соціального доказу.

також читайте

№5 Слідкуйте за трендами

У соцмережах завжди є щось нове. Трендові підходи допоможуть привернути більше уваги та створити більш привабливе відео. Але важливо не перестаратися, щоб не здатися спритним або банальним, це може призвести до зворотного негативного результату. Слідкуйте за тим, як користувачі взаємодіють з відео. Це допоможе визначити, які типи відео найпопулярніші серед вашої цільової аудиторії, і використовувати ці знання в майбутньому.

Щоб бути в курсі трендів у відео та аудіо, можна використовувати різні джерела інформації. Наприклад, слідкувати за актуальними хештегами в Instagram і Tik-Tok, підписатися на блогерів, які спеціалізуються на створенні відео, і вивчати їхні підходи. Також можна звертати увагу на рекламу та контент, який видають алгоритми соціальних мереж, і аналізувати, що працює найкраще.

№6 Зосередьтеся на мобільній рекламі

З мобільним трафіком на Facebook пов’язано понад 90% користувацької активності. Тому, щоб максимально використати потенціал Facebook, потрібно зосередитися на створенні реклами саме для мобільних користувачів. Оптимізуйте свій контент для маленьких екранів і постарайтеся використовувати більш яскраві та насичені кольори, щоб привернути увагу до своєї реклами.

 

Також не забувайте про налаштування мобільної цільової аудиторії. Ви можете налаштувати певні параметри, такі як тип пристрою, операційна система і місце розташування, щоб точніше націлити свою рекламу на мобільну аудиторію. Використовуйте інструменти аналітики Facebook для відстеження ефективності вашої мобільної реклами та проводьте А/Б тестування, щоб визначити оптимальні параметри й підвищити конверсію.

№7 Налаштовуйте відеорекламу для різних аудиторій

Сегментація – ключовий момент. Створюйте й оптимізуйте різні оголошення для різних груп людей. Ви можете створити користувацькі аудиторії (або схожі аудиторії) для кожного сегмента аудиторії, а потім створити різний контент для кожного сегмента. Це може зайняти більше часу, але це варте того, щоб максимально збільшити залученість, CTR і ROI.

відео в рекламі Facebook img3

Використовуйте унікальний підхід до кожного сегмента аудиторії. Сегментуйте аудиторію за інтересами, поведінкою та іншими факторами та створюйте відео, які відповідатимуть їхнім потребам та інтересам. Створюйте відео для різних стадій воронки продажів. Залежно від стадії воронки продажів, глядач очікує на різний контент. Створюйте відео, які відповідатимуть потребам глядачів на кожній стадії.

Завжди зважайте на гео: створюйте відео, які підходитимуть культурі регіону. Різні культури мають різні смаки та уподобання. Переконайтеся, що ваше відео відповідає культурі регіону, де ви хочете просувати свій офер.

№8 Працюйте з простим софтом

Використовуйте більше хмарних графічних сервісів, які працюють у браузері. Найтоповіший сьогодні сервіс для створення відео прямо в браузері – Canva. Рекомендуємо прочитати: Робимо креатив під нутру в Canva + шаблони. Домогтися якісного результату там набагато простіше, через доступні круті функції в один клік і готові трендові анімації, ефекти, аудіо, фони та графічні елементи будь-якої складності. Сьогодні контент, створений на коліні, і профі-контент може конкурувати на одному рівні – перемагають емоції.

Робота з хмарними сервісами дає змогу створювати якісний контент без скачування і встановлення спеціального софту, який перенасичений і ускладнений. У вас з’являється безмежний швидкий доступ до шаблонів усіх наявних ніш.

№9 Тестуйте, тестуйте і тестуйте

Починайте з малого і поступово масштабуйте успішні результати. Слідкуйте за показниками ефективності та їхніми змінами. Наприклад, якщо ваша цільова аудиторія не реагує на оголошення, можливо, настав час спробувати іншу аудиторію або змінити креатив. Тестуйте різні формати, заголовки, описи та заклики до дії, щоб знайти найкращий спосіб залучення вашої цільової аудиторії.

відео в рекламі Facebook img4

Використовуйте нові функції та можливості таргетованої реклами. Facebook постійно розвивається і пропонує нові функції та можливості для рекламодавців. Не бійтеся експериментувати з новими функціями. 

І не забувайте про ретаргетингові кампанії, які мають ключове значення. Створіть призначену для користувача аудиторію з людей, які вже взаємодіяли з вашою рекламою, і надішліть їм конкретні цікаві оголошення, щоб повернути їх у процес покупки.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин