Залишити заявку

Просування на LinkedIn: залучаємо B2B-клієнтів

Просування на LinkedIn: залучаємо B2B-клієнтів

Cоціальна мережа Лінкедін має стабільний інтерес з боку користувачів, оскільки для B2B-ринку, де безпосередній контакт із вищим керівництвом є особливо важливим, тому й просування на LinkedIn може принести помітні результати. Розглянемо, які можливості надає ця платформа для бізнесу, і чи варто вкладати в неї час і гроші.

Переваги просування на LinkedIn для бізнесу

Цільова аудиторія

Кожен користувач LinkedIn має конкретне бізнес-завдання, яке він намагається вирішити, як-от просування бізнесу, пошук підрядників, співробітників, інвесторів або партнерів тощо.

Серед основних груп аудиторії можна виділити:

  • Топменеджмент.
  • Підприємці та власники бізнесу.
  • Продавці B2B-сегментів.
  • Вузькі та затребувані фахівці.
  • Маркетологи та фахівці в різних напрямках digital-маркетингу.
  • Представники hr-індустрії (рекрутери, директори hr-департаменту).

*Станом на квітень 2022 року сторінки в LinkedIn мають 59 мільйонів компаній.

Авторитетність

LinkedIn відомий як платформа для обміну ідеями та досвідом. Присутність вашого бренду на цій платформі може покращити його сприйняття через вашу експертність.

Сторінки LinkedIn, які публікують щотижневі публікації, мають в 5,6 раза більше передплатників, ніж Сторінки, які публікують щомісячні публікації, і число їхніх передплатників зростає в 7 разів швидше, ніж Сторінки, які публікують щомісячні публікації.

Збільшення трафіку

Ви можете використовувати LinkedIn для просування інших ваших ресурсів, таких як сайт, блог або YouTube-канал. Розміщуйте посилання на свої продукти та послуги, публікуйте відеоконтент, огляди новин та інші матеріали, щоб привернути увагу аудиторії та підвищити інтерес до вашого бренду.

Розвиток ділових зв’язків

На сьогодні в LinkedIn зареєстровано понад 850 мільйонів користувачів з 200 країн світу. Це дає бізнесу можливість розвивати міжнародний бренд і звертатися безпосередньо до потенційних клієнтів і партнерів з різних географічних зон, включно з Близьким Сходом, Латинською Америкою та багатьма іншими регіонами. Активна аудиторія платформи також відкриває нові можливості для розширення бізнесу і зміцнення міжнародної присутності.

 

Переваги просування LinkedIn для бізнесу img1

Точний таргетинг на ЦА

Користувачі цієї соціальної мережі надають рекламодавцям безліч даних про себе, заповнюючи профілі, які можуть використовуватися як візитки або резюме. Таким чином, можливо використовувати цю інформацію для створення точної таргетованої реклами на користувачів.

LinkedIn надає можливість таргетуватися за безліччю параметрів, на відміну від інших рекламних платформ:

  • посадами, рівнями та обов’язками;
  • навичкам, зазначеним у профілі;
  • назвою, розміром і галуззю компанії та її річним доходом;
  • групам, у яких перебувають користувачі;
  • освіті та досвіду роботи користувачів;
  • компаніям із власного списку (доступне завантаження до 300 000 компаній);
  • email-адресам і телефонам;
  • демографічними та географічними відомостями;
  • інтересам;
  • ретаргетинг та ін.

також читайте

Рекламні формати в LinkedIn

Безліч різноманітних рекламних форматів – ще одна перевага LinkedIn. Деякі з них унікальні для цієї платформи, що робить її особливо привабливою для рекламодавців. Розгляньмо деякі з цих форматів.

Message ad і Conversation Ad

Подібно до поштової реклами, LinkedIn також надає можливість надсилання персоналізованих повідомлень користувачам, налаштованих за певними критеріями таргетингу.

Message Ad – це надсилання персоналізованих повідомлень прямо в LinkedIn Inbox цільовим користувачам, обраним на основі їхніх профілів і поведінки. Цей формат реклами підходить для просування продуктів, послуг і особистого бренду. Для використання цього формату необхідно мати доступ до Sales Navigator* або використовувати Campaign Manager для створення та налаштування кампаній.

Переваги просування LinkedIn для бізнесу img2

LinkedIn Sales Navigator – це інструмент для допомоги в залученні клієнтів, і він пропонує такі можливості:

  • Розширений пошук клієнтів і компаній через конструктор потенційних клієнтів.
  • Збереження користувацьких списків, лідів і отримання сповіщень про нових співробітників компаній, що цікавлять.
  • Безлімітний перегляд профілів.
  • Відстеження того, хто переглядав ваш профіль протягом останніх 90 днів.
  • Отримання рекомендацій щодо лідів і акаунтів.

Conversation Ad – це рекламний формат, що дає змогу автоматизувати спілкування з потенційними клієнтами в рамках бесіди. Чат-бот формує персоналізовані повідомлення на основі запиту користувача і спрямовує його на сайт або в спільноту в LinkedIn. Основне завдання інструменту – привернення уваги користувачів і отримання інформації про їхні інтереси та потреби для подальшого поліпшення рекламних кампаній. Conversation Ad може бути використаний для просування подій, підписки на розсилку, проведення опитувань тощо.

Як підвищити ефективність розсилок у LinkedIn

Зв’язатися безпосередньо з учасниками соцмережі, які не входять до мережі ваших контактів, дають змогу повідомлення InMail. Це додаткова платна опція. Якщо у вас базовий (безкоштовний) обліковий запис, то для використання повідомлень InMail необхідно підвищити статус облікового запису до рівня Premium. Придбати додаткові кредити на повідомлення InMail понад щомісячно виділену кількість неможливо.

Користувачі Premium Business отримують:

  • 15 або 30 InMail-запитів на місяць (залежно від обраного пакета).
  • Можливість дивитися розширену статистику. LinkedIn надає додаткову інформацію про те, хто переглянув профіль і з яких компаній прийшли ці користувачі.
  • Розширений пошук за компаніями, вакансіями, людьми, групами тощо.

Events

Events у LinkedIn являє собою функцію, що дає змогу створювати і просувати події в соціальній мережі. За допомогою цієї функції можна сформувати сторінку з інформацією про захід, як-от дата, час, місце розташування, спікери та теми виступів.

Взаємодія з користувачами максимально автоматизована: користувач бачить анонс заходу у своїй стрічці, і для реєстрації йому потрібно лише натиснути на одну кнопку. Усі дані користувача автоматично потрапляють до рекламного кабінету з його профілю на LinkedIn. Нагадування про захід приходять автоматично за 15 днів, 3 дні та 15 хвилин до початку.

Лід-форма

Дозволяє користувачам заповнювати форму, не залишаючи соціальну мережу LinkedIn. Коли людина натискає на кнопку із закликом до дії, її дані автоматично підтягуються з профілю.

Реклама з одним зображенням

Один із найпоширеніших та найефективніших способів реклами на цій соціальній мережі. Для створення такої реклами необхідно завантажити зображення з відповідними характеристиками, такими як розмір і формат, а також написати заголовок і опис.

Важливо, щоб зображення було якісним і привабливим, а заголовок і опис були короткими та інформативними. Також необхідно задати параметри таргетингу, щоб ваша реклама була показана саме вашій цільовій аудиторії.

Реклама з одним зображенням може бути використана для просування різних продуктів і послуг, а також для збільшення впізнаваності бренду. Цей формат дає змогу ефективно привернути увагу цільової аудиторії та досягти конверсії у ваших цілях.

Переваги просування LinkedIn для бізнесу img3

Карусель

Карусель у LinkedIn дає змогу використовувати до 10 зображень або відео для просування продукту або послуги. Користувачі можуть гортати карусель, щоб переглянути всі зображення і відео, і переходити на ваш сайт або лендінг-сторінку.

Цей формат дає змогу створювати динамічнішу та привабливішу рекламу, де можна показати різні функції продукту або різні варіанти послуг. Карусель також може використовуватися для розповіді історії або презентації компанії та її цінностей.

У налаштуваннях рекламної кампанії можна задати таргетування за демографічними даними, інтересами, посадами та іншими параметрами для того, щоб показувати рекламу тільки тим користувачам, які є вашою цільовою аудиторією.

Карусель доступна як у вигляді реклами в стрічці, так і в якості реклами на LinkedIn Audience Network. Як і інші рекламні формати в LinkedIn, карусель може бути оплачена за кліки (CPC) або покази (CPM).

Відеореклама

Рекламний формат відео в LinkedIn являє собою ролики тривалістю від декількох секунд до півтори хвилини. Вони можуть бути розміщені в стрічці новин, на сторінці компанії або на сторінці користувача з релевантними інтересами. Відеореклама дозволяє:

  • ефективно працювати з “холодною” аудиторією;
  • формувати потребу в товарі або послузі;
  • скорочувати час прийняття рішення про покупку.

Текстові оголошення

Це компактні рекламні повідомлення, які можуть містити текст до 100 символів і заголовок до 25 символів. Вони відображаються у вигляді блоків на головній сторінці, сторінці компанії, у пошукових результатах і на сторінках користувачів.

Текстові оголошення чудово підходять для просування послуг, привернення уваги до спеціальних пропозицій або акцій, а також для генерації трафіку на сайт. Вони дають змогу точно налаштувати таргетування за посадами, галузями, географічним положенням, захопленнями та іншими параметрами. Ба більше, оголошення мають компактний формат, що збільшує ймовірність прочитання та залучення користувачів до процесу.

Динамічна реклама

Динамічна реклама в LinkedIn дає змогу створювати персоналізовані оголошення на основі дій користувачів на сайті вашої компанії або застосунку. Цей формат реклами відображає релевантні продукти або послуги, які зацікавлять конкретного користувача.

Наприклад, якщо користувач відвідував сторінку певного продукту на вашому сайті, динамічна реклама покаже йому саме цей продукт в оголошенні. Це дає змогу підвищити ймовірність конверсії та покращити користувацький досвід.

Для використання динамічної реклами необхідно встановити на сайті LinkedIn Insight Tag і налаштувати кампанію за допомогою Campaign Manager. Динамічні оголошення можуть бути розміщені як у стрічці новин, так і на сторінці компанії.

Висновок

LinkedIn – це платформа, яку варто розглянути для просування B2B-продуктів, особливо на західному ринку.

Радимо використовувати LinkedIn, якщо:

  • Ваша цільова аудиторія підприємці, топменеджмент або фахівці рівня Senior.
  • У вашого продукту або послуги вузька цільова аудиторія.
  • Ваш бізнес характеризується угодами з високим чеком.
  • Ви точно знаєте свою аудиторію і не можете досягти її через інші рекламні канали.

Однак слід пам’ятати, що LinkedIn – це соціальна мережа, де важливо спілкуватися з реальними людьми, обмінюватися цінностями та емоціями. Тому важлива персоналізація та щире бажання допомогти вирішити

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин