Залишити заявку

Сортування підписок на Ютуб – 2 робочі способи

Сортування підписок на Ютуб – 2 робочі способи

Напевно ви, як і будь-який активний користувач YouTube, підписані на десятки каналів, які відображаються єдиним списком і створюють деяку незручність. Тож як зробити сортування підписок на Ютуб зручним? Набагато приємніше було б організувати з особистих підписок тематичні колекції каналів або легко згрупувати їх у папках.

Цікаво, що до 2015 року така можливість на Ютуб була. Можна було вручну створювати будь-яку кількість папок, надавати їм імена та поміщати в них канали, на які ви підписані. Потім розробники чомусь порахували, що ця функція зайва та одним махом її позбулися.

Як завжди відбувається з Ютубом, найкорисніші можливості цього майданчика йдуть «під ніж» розробників найпершими. Згадаймо хоча б вкрай зручний класичний інтерфейс, який багато хто досі згадує з теплотою.

Зараз штатні можливості YouTube взагалі не дають користувачам будь-якої свободи у сортуванні списку вибраних каналів. Що ж, виправлятимемо це власними силами за допомогою безкоштовних розширень для браузера з інтернет-магазину Chrome. Нагадую, що розширення з цього магазину можна встановити не тільки в Хромі, але і на будь-який інший браузер на основі того ж движка.

Сортування підписок на Ютуб

Інструменти для сортування підписок на Ютуб

PocketTube: Youtube Subscription Manager

Перше розширення, яке ми розглянемо, дозволяє створювати групи (папки) для сортування ваших підписок за тематичними колекціями, призначати групам унікальні іконки для кращого візуального сприйняття, сортувати колекції та канали в них тощо.

Після встановлення PocketTube у лівій частині вікна з’явиться стовпець “Групи підписок”. Прямо тут ви можете написати назву своєї першої групи (наприклад, Музика) та натиснути плюсик для її створення. Аналогічно створіть стільки груп, скільки вам потрібно.

Можна піти трохи іншим шляхом. Для цього клацаємо за назвою “Групи підписок”, і перед нами відкриється сторінка, де також можна створювати групи, натискаючи відповідну кнопку.

Дефолтну іконку кожної групи можна змінити однією із заданих у наборі чи свою довільну.

Для цього:

  1. Наводимо курсор на потрібний рядок зі списку
  2. Обираємо іконку олівця
  3. Натискаємо «Встановити значок» або «Завантаж свою іконку»

Щоб розсортувати канали за групами, переходимо до розділу «Канали» і кожному каналу у списку присвоюємо потрібну папку.

У розширення PocketTube є ще деякі налаштування, які для когось можуть виявитися корисними. Для доступу до цих налаштувань потрібно натиснути на іконку PocketTube на панелі розширень браузера. Якщо наявних можливостей розширення у безкоштовній версії вам недостатньо, можна оформити платну підписку та отримати деякі додаткові опції (вкладені групи, розширена база іконок, сортування відео за стрічкою тощо).

Youtube Tabs

Ще один зручний спосіб сортування підписок на ютубі надає розширення Youtube Tabs. Після його встановлення ви можете створювати тематичні колекції з відібраних каналів, кожна з яких матиме свою назву та колір. 

Для створення колекції треба:

  1. Натиснути на круглу іконку з плюсиком
  2. Задати колір та назву колекції
  3. Підвести вказівник миші до назви каналу у списку підписок
  4. Призначити йому колекцію зі списку

Колекції можна згортати, щоб відображатись лише їхні назви, перетягувати вгору або вниз списку.

Підсумки

За допомогою браузерних розширень PocketTube та Youtube Tabs можна за дві секунди провести сортування підписок на Ютуб та навести порядок у довгій стрічці, розподіливши обрані канали по групах, папках або колекціях. Обидва розширення зручні, але PocketTube має більший функціонал, особливо шляхом можливостей платної підписки.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин