Залишити заявку

Просування телеграм-каналу безплатно: 8 способів

Просування телеграм-каналу

Чи можна зробити так щоб просування Телеграм-каналу було безплатним? Можна. Але варто враховувати, що рости ви будете повільніше, ніж із вкладеннями. І найімовірніше, за той час, поки ви будете потихеньку набирати передплатників, вас обійдуть конкуренти, які вкладалися в просування.

Але все-таки безплатні способи просування телеграм-каналу існують. Про них і розповім у статті.

1. Ведемо аудиторію з інших соцмереж

Перший із можливих способів просування телеграм-каналу – це привести свою аудиторію з інших джерел. Якщо у вас є аудиторія Фейсбук, Інстаграм, YouTube, її можна запросити у ваш телеграм-канал. Саме так набирали канали багато блогерів.

Що важливо:

  • запросіть кілька разів (особливо в Stories)
  • зробіть акцент, що в Телеграм у вас буде інший контент.

Так ви отримуєте вже лояльну аудиторію, яка залишатиме коментарі та ставитиме реакції постам. Тобто формуватиме соціальний доказ, який побачать потенційні підписники з інших джерел. Вони побачать, що канал “живий”, контент цікавий і захочуть підписатися теж.

також читайте

2. Запрошуємо друзів

Перших людей у канал ви можете просто додати зі своїх телефонних контактів, якщо вони присутні в Telegram. Ця аудиторія хороша тим, що знає, найімовірніше, вас особисто, і довіра тому буде вищою.

3. Коментування

Просування телеграм-каналу через коментарі йде коли ви приходите в коментарі до інших каналів або чатів, де є ваша цільова аудиторія, і починаєте залишати свою особливу думку з приводу прочитаного. Чим якісніші ваші коментарі, чим вони корисніші, тим більше ви привертаєте уваги аудиторії. Хтось переходить подивитися, що ви за людина. В описі вашого акаунта в Telegram за дивовижним збігом стоїть посилання на ваш канал. Причому бажано з інтригуючим описом. Поступово канал починає зростати. Довго, повільно, але вірно. Також коментарі можна залишати відразу від самого каналу.

Просування телеграм-каналу - коментування

4. Взаємообмін рекламою

Для цього у вас уже має бути аудиторія в каналі. Ви знаходите схожі за обсягом тематичні канали та пропонуєте win-win – взаємне просування. Ви пишете про них, вони пишуть про вас. Якщо сильно заморочитись, то з усіх способів, просування телеграм-каналу, цей найшвидший. Головне, щоб такі канали в принципі були у вашій темі. Зрозуміло, обмін може бути не тільки у вигляді постів, а й у вигляді спільних прямих ефірів. Суті це не змінює.

Як варіант можна обмінюватися не рівноцінно. Наприклад, якщо канал більший за ваш за охопленням, ви робите два пости, а колега – один.

5. Блог

Хороший спосіб, хоч і трудомісткий. Заводите блог на WordPress або іншій CMS. Пишете круті авторські статті, які потрапляють у реальні проблеми вашої аудиторії, і з часом починаєте отримувати безкоштовний трафік із пошуку. Коли трафік досягає хорошого обсягу, робите різні форми захоплення, де пропонуєте підписатися на ваш телеграм-канал. 

Це безплатно (якщо не брати до уваги працю з написання контенту), але чекати доведеться довго, поки ви наберете достатньо трафіку.

6. Публікації на порталах типу VC

Якщо вам хочеться безплатний органічний приріст з інших джерел, то публікуєте статті, які можуть бути цікаві місцевій аудиторії, і ставите посилання на свій канал. Як у статті, так і в описі. Якщо, звісно, це не заборонено правилами ресурсу. Цей підхід хороший тим, що портал уже зробив роботу за вас. Багато статей добре просуваються в пошукових системах і набирають багато переглядів.

7. Короткі відео (рілс, shorts, кліпи)

За всього мого скепсису і мінусів цього способу зараз він один із небагатьох, які можуть дати безкоштовних підписників. Багато чи мало – інше питання, але шанс є. Тим більше, що всі майданчики цей формат зараз додатково просувають.

Якщо ви добре почуваєтеся у відеоформаті, то можна записувати контент невеликої тривалості, який чіпляє аудиторію, і в описі роликів (у разі shorts) або акаунта ставити посилання на канал. І, звісно, запрошувати в канал у самому відео.

8. Виступи

А ще, щоб розкрутити телеграм-канал з нуля без грошей, ви можете регулярно виступати. На платних і безкоштовних, офлайн- і онлайн-конференціях. На чужих курсах і майстер-класах. Просто на якихось тусовках. Головне, щоб там було достатньо аудиторії. До речі, найчастіше охоплення більше на безкоштовних заходах.

На цих виступах ви можете віддавати презентації, де є посилання на ваш ресурс. І таким чином займатися просуванням свого телеграм-каналу. Або видавати слухачам лідмагніт з корисною інформацією прямо в каналі.

Ну і думаю, зрозуміло, що всі способи можна застосовувати одночасно.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин