Залишити заявку

Як знайти клієнтів невеликим SMM-агентствам: 5 порад експерта

Як знайти клієнтів невеликим SMM-агентствам: 5 порад експерта

Думаєте, що на ринку є місце лише гігантам? — помиляєтесь. Щоб знайти клієнтів не обов’язково бути великим SMM-агентством, щоб притягувати погляди клієнтів. Як невеликій компанії опинитися на увазі та легко знаходити клієнтів — у цій статті.

З розвитком інтернету ринок маркетингових послуг у сфері digital показав неймовірне зростання. Це стосується всіх сфер онлайн. Причому ринку зустрічаються як маркетингові агентства повного циклу, а й невеликі вузькоспрямовані компанії, які займаються розвитком однієї з каналів інтернет-маркетингу. І ви будете здивовані, дізнавшись, скільки їх насправді. Сфера SMM — не виняток, і задавши релевантний запит пошукової мережі, ви зможете в цьому переконатися.

Невеликі агентства найчастіше відкриваються професіоналами, які здобули відповідний досвід або завдяки роботі на боці великого агентства, або будучи тривалий час фахівцями на фрілансі. Вони мають достатню експертизу і можуть похвалитися універсальністю в роботі, знають свою сферу «від» і «до» і здатні підхопити будь-яку ділянку роботи.

Надаючи вузький спектр послуг, агентства часто почуваються в цьому комфортно і не прагнуть значного розширення. Однак питання, де взяти клієнтів, проте стоїть гостро для всіх і за всіх часів.

Як ви про нас дізналися?

Невеликим агентствам часто доводиться вирішувати собі одне велике завдання. Вона пов’язана з пошуком клієнтів та напрацюванням лідів. Найм продажника – накладно, а роблячи своїми руками – вимагає занадто багато часу. Було б ідеально, якби ліди генерувалися власними силами. А що так можна? – Подумаєте ви. Так можна. Для цього варто лише поглянути на себе очима потенційного клієнта та стати привабливим для них.

Працюючи у сфері маркетингу ви так чи інакше вдавалися до питання, що собою представляють ваші клієнти — люди та організації, кому ідеально підходять ваші послуги. З одного боку, це може бути простою відповіддю, але з іншого за ним криється велика наука. Вам доведеться зрозуміти, хто ваші клієнти, що їх цікавить, які запити їх привели до вас і чого вони очікують від співпраці. 

Якими вас впізнали?

Якими б не були відповіді на ці питання, найбільше значення має ваш імідж — те, якими вас бачать ваші потенційні клієнти. Образ недбалих невміх ще нікому не допомагав у продажу. Тому головне, щоб були на слуху, на очах, у тусовці та гущі подій, і при цьому ваш вигляд був бездоганним. Зустрічають, як кажуть, по одязі.

Робота над власним іміджем для невеликого SMM-агентства – це одне із пріоритетних завдань. Навіть ті, хто ще вчора були фрілансерами, можуть зрости швидко. 

Як знайти клієнтів невеликим SMM-агентствам 1

Як знайти клієнтів на SMM

Пропоную 5 простих кроків, які спрацюють та допоможуть вам знаходити клієнтів легко та без істотних витрат.

Крок 1. Стати результатом свого продукту

Ви знаєте про тренди все та успішно втілюєте це на сторінках своїх клієнтів. Як оформлені ваші мережі? Чи не маячать там антитрендовий візуал у шаховому порядку чи пости як зі старих газет? Щоб про вас думали правильно і бачили у вас професіоналів, всі поради, які даєте клієнтам, ви повинні застосовувати до себе. Власний контент-маркетинг – це найбюджетніший інструмент, що найбільше говорить про вас. Все, що ви публікуєте у стрічці або у сторіс, має бути якісним та говорити про ваш досвід.

Щоб зафіксувати у своїх потенційних клієнтів упевненість у вашому професіоналізмі, ділитесь експертним контентом: кейсами, статтями, готовими інструкціями. Все це має демонструвати якість вашої роботи, показувати ваші знання та вміння.

Створюйте корисний контент, ділитеся випадками з практики, давайте рекомендації щодо просування у конкретних нішах. Ніхто не просить вас ділитися секретними відомостями, але читач завжди оцінить ваш рівень компетенцій і буде вдячний за те, що в публікаціях є сенс. Іноді при правильному веденні соціальних мереж компанії можуть легко обходитися без сайтів.

Крок 2. Усі проєкти виконуйте якісно

Задоволені клієнти, які досягли своїх цілей і вирішили завдання з вашою допомогою, що стояли перед ними, — це найкраща реклама вашої діяльності. Вони із задоволенням поділяться вашим контактом і розкажуть, як круто з вами працювати, якщо хтось до них звернеться за рекомендацією SMM-агентства. “Сарафанне радіо” завжди було і буде потужним інструментом для просування послуг невеликих компаній.

При всьому, якісна робота – це саме те, заради чого ви взагалі все затіяли. Тому нічого понад можливості не буде потрібно: відстежуйте метрики, шануйте дедлайн і будьте на одній хвилі із замовником.

Крок 3. Прокачайте власний бренд

Круті сторінки компаній це, звичайно, добре. Але будь-який бізнес роблять люди. І саме люди купують у людей. Стати ближче до потенційних клієнтів. Знеособлені компанії вже давно перестали привертати до себе, тому важливо просувати не лише сторінку агентства, а й особисті історії.

Впровадьте у публічне життя агенції його керівника та інших ключових членів команди. Розкрийте їхні особи, розкажіть про їхню експертизу, покажіть їхні успіхи та факапи на цьому шляху. Ще краще, якщо всі вони ведуть експертні блоги у своїх соціальних мережах і таким чином залучають клієнтів до агенції.

Крок 4. У правильному суспільстві

Оточення багато в чому визначає ваш успіх. Подібні рекомендації можна часто почути від експертів з особистісного зростання. Але реальність така, що нетворкінг працює не тільки при роботі з окремою людиною. Він допомагає людям дізнатися про вас, а вам опинитися в середовищі професіоналів або потенційних клієнтів.

Відвідуйте різноманітні конференції, зустрічі підприємців, беріть участь у public talk. Домовитеся з лідерами думок про співпрацю на бартерній основі. Наприклад, ви можете запропонувати блогеру послуги зйомки або просування в соціальних мережах, а він натомість зробить вам рекламу та забезпечить приплив лідів.

Крок 5. Продумайте воронку продаж

Вам необхідно продумати кроки шлях потенційного клієнта. У маршруті має бути логіка і послідовність. Він має бути зручним і вести передплатника від точки “я нічого про вас не знаю” і до “мені все подобається, хочу”.

Продумайте, через який канал трафіку потенційний клієнт потраплятиме на вашу сторінку. Це може бути реклама у блогера, що завірусився рілс або відео в Tik-tok, рекомендації ваших клієнтів. Збільште цей канал. 

Клієнтам, які вас рекомендують на своїй сторінці та публікують відгуки, можна запропонувати реферальний промокод. Так уже діючі клієнти зможуть отримувати відсоток за кожну угоду, що залучена по ньому.

Якщо основний трафік ви залучаєте через відеоконтент, вам слід розміщувати в них заклик до дії у вигляді, наприклад, посилання на корисні статті, актуальні stories або в highlights. Так ви зможете залучити потенційного клієнта на безкоштовну консультацію та здійснити продаж.

+ Бонус. Налаштуйте просування

Маючи в руках таку потужну зброю, як контекстна чи таргетована реклама, дивно не застосовуватиме її до себе. Вивчіть свою цільову аудиторію та складіть детальний портрет ідеального клієнта. Це дозволить найбільш точно налаштувати рекламу та розповісти про себе тим, хто з найбільшою ймовірністю звернеться за вашими послугами.

Ви, як ніхто інший, знаєте, наскільки важливим є розвиток SMM. Тим більше, що при роботі з власними соціальними мережами вам не знадобиться наймати нікого збоку. У сучасному світі мало просто бути професіоналом, а правильну презентацію своїх послуг можна віднести до базових потреб бізнесу. Стати кращою власною візиткою і процвітайте!

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин