Залишити заявку

Як створити бізнес-сторінку Facebook у 2023 році

Як створити бізнес-сторінку Facebook у 2023 році

Створити бізнес-сторінку Facebook – оптимізована бізнес-сторінка полегшує людям пошук вашого бренду в Інтернеті та взаємодію з ним. Дізнайтеся, як її налаштувати. 

Зважаючи на те, що останнім часом багато уваги приділяється новим соціальним мережам, таким як TikTok, ажіотаж навколо першої соціальної платформи, яка стала популярною серед бізнесу, Facebook, зменшився. Але з 2,91 мільярдами користувачів щомісяця, 79% з яких активні щодня, вам все одно потрібно бути там.

Не хвилюйтеся: створити бізнес-сторінку у Facebook легко і безкоштовно. Окрім зростання аудиторії, ваша сторінка у Facebook відкриває для вас багато можливостей, включаючи прив’язку до магазину в Instagram і, звичайно, запуск реклами у Facebook.

Що таке бізнес-сторінка Facebook?

Бізнес-сторінка у Facebook – це публічний профіль у мережі Facebook, призначений для просування бізнесу, організацій та громадських діячів.

Клієнти можуть стежити (або “вподобати”) за бізнес-сторінками Facebook, щоб переглядати публікації, фотографії та відео від своїх улюблених брендів, компаній та авторів, а також зв’язуватися з ними.

Вам потрібна бізнес-сторінка Facebook, щоб розміщувати рекламу в Facebook, відкривати магазин Facebook і використовувати інші інструменти для комерції та просування в Facebook.

Як створити бізнес-сторінку у Facebook за 7 кроків

Крок 1. Виберіть або створіть особистий обліковий запис Facebook

Бізнес-сторінки Facebook – це не те саме, що профілі або користувачі Facebook. Це активи, якими керує особистий обліковий запис, відомий як адміністратор сторінки. Сторінка може мати більше одного адміністратора; докладніше про це пізніше.

Ви можете використовувати свій особистий обліковий запис Facebook або створити новий із робочою адресою електронної пошти, якщо хочете повністю розділити особисте життя та роботу. (Ви пам’ятаєте минулорічну святкову вечірку? Якщо ні, обов’язково розділіть свої облікові записи.)

Увійдіть у Facebook за допомогою свого облікового запису, а потім створіть сторінку Facebook. Ви також можете натиснути піктограму меню ліворуч, а потім клацнути Сторінка в розділі Створити.

Створити бізнес-сторінку

Крок 2: Введіть свою основну інформацію

Заповніть інформацію про свій бізнес. Пізніше ви можете додати більше інформації про бізнес, але для створення бізнес-сторінки у Facebook вам знадобляться лише 3 речі:

Ім’я: Це публічне ім’я та назва вашої сторінки. У більшості випадків достатньо назви вашої компанії. Якщо існує інша популярна бізнес-сторінка Facebook або компанія з такою ж назвою, як у вас, ви можете додати дескриптор, щоб людям було легше вас знайти, наприклад, “Ресторан Мішель” замість просто “У Мішель”.
Категорія: Почніть вводити слово для опису вашого бізнесу, і Facebook запропонує варіанти. Виберіть те, що підходить найкраще.
Опис/Біографія: Ваш ліфтовий пітч. Напишіть одне або два речення з коротким описом вашого бізнесу.

Потім натисніть “Створити сторінку”.

Створіть сторінку та заповніть біографію

Вітаємо, ви створили сторінку у Facebook! Тепер йде найцікавіше.

Крок 3. Заповніть інформацію про бізнес-сторінку Facebook

Дотримуйтесь підказок, щоб ввести більш детальну інформацію, таку як години роботи, веб-сайт, номер телефону і все інше.

Всі ці поля є необов’язковими, тому, якщо ви не хочете рекламувати свій номер телефону або адресу, залиште їх порожніми.

Finish setting up your page with contact details location and hours

Крок 4: Додайте фотографії профілю та обкладинки

Окрім додавання стилю до вашої сторінки у Facebook, ваш профіль та фотографії на обкладинці повинні мати впізнаваний логотип, щоб ваші клієнти знали, що вони знаходяться у правильному місці.

Зображення вашого профілю повинно містити ваш логотип. Проявіть творчість: Додайте колір фону, щоб допомогти йому виділитися.

Ваше фото на обкладинці може бути загальним зображенням вашого бізнесу або змінити його, щоб відповідати поточним акціям або подіям.

Hootsuite Cover Photo Social Trends 2023

Розміри зображень у соціальних мережах час від часу змінюються, але ось що потрібно для 2023 року:

  • Зображення профілю: Квадратний формат, мінімум 170px x 170px
  • Обкладинка: 851px x 315px

Крок 5: Додайте кнопку дії

Кнопка дії у верхній частині вашої сторінки слугує основним закликом до дії. Ви можете посилатися на свій веб-сайт, спеціальну цільову сторінку або пропозицію, або підключитися до специфічних для бізнесу послуг, таких як онлайн-замовлення для ресторанів тощо.

Натисніть на кнопку Додати.

add action button

Потім виберіть, що ви хочете просувати: Посилати на веб-сайт або додаток, змусити людей зв’язатися з вами або пов’язати конкретну дію, наприклад, купівлю квитків або бронювання зустрічі.

choose option from action button

Крок 6: Оптимізуйте свою сторінку у Facebook

Ви можете зупинитися на цьому і почати розміщувати контент на Вашій новій сторінці, але для досягнення найкращих результатів, витратьте час на виконання наступних дій:

  • Додайте свій веб-сайт: Переконайтеся, що URL-адреса вашого веб-сайту присутня, і заповніть короткий опис

additional contact info including website

  • Підключіть WhatsApp: Дозвольте клієнтам звертатися безпосередньо до WhatsApp замість Facebook Messenger, підключивши свою сторінку до WhatsApp Business.
  • Додайте своє місцезнаходження та години роботи: Якщо у вас є фізичний офіс, додайте свою адресу та години роботи в розділі “Про компанію”.

manage page contact and basic info

  • Увімкніть відгуки. Побудуйте довіру з новими відвідувачами, розмістивши рейтинги та відгуки на своїй сторінці у Facebook. Використовуючи цю функцію, переконайтеся, що ви стежите за відгуками, щоб переконатися, що вони від реальних клієнтів, а не від спамерів, які намагаються зіпсувати вашу репутацію. І якщо хтось із клієнтів незадоволений, переконайтеся, що ви намагаєтеся виправити ситуацію. Увімкніть відгуки в Налаштуваннях -> Конфіденційність -> Сторінка та теги.

privacy settings page and tagging

 

  • Редагуйте вкладки своєї сторінки: Виберіть, щоб приховати свої вподобання або відгуки, а також неактуальні розділи, такі як “Музика”, “Спорт”, “Книги” тощо. На інформаційній панелі керування сторінкою торкніться Більше, а потім Керування розділами.

manage sections under more

  • Створіть власну URL-адресу: Крім того, що на неї легше посилатися, спеціальна URL-адреса сторінки Facebook або ім’я користувача робить вашу сторінку більш легітимною для клієнтів. Встановіть своє ім’я в розділі “Налаштування” -> “Загальні налаштування сторінки”, а потім натисніть “Редагувати” поруч із полем “Ім’я користувача”.
  • Створіть закріплений пост (необов’язково): Додайте нову публікацію, щоб запропонувати щось виключно для шанувальників вашої сторінки у Facebook, наприклад, купон. Або використовуйте його для посилання на інші ваші пропозиції, профілі тощо. Це гарне міні-вступне слово до вашої сторінки та бізнесу.

Monopoly Facebook page pinned posts

Крок 7: Створіть пост

Люди не почнуть відкривати для себе вашу сторінку у Facebook, або не матимуть причини стежити за нею, поки ви не опублікуєте цікавий контент.

Як додати адміністратора на сторінку Facebook

Крок 1: Увійдіть під своєю сторінкою

Увійдіть до Facebook, а потім переключіться на використання Facebook як своєї сторінки. Натисніть на фотографію свого профілю вгорі праворуч, а потім торкніться значка кола, щоб перейти до останньої сторінки, яку ви використовували, або Переглянути всі профілі, якщо ви керуєте кількома сторінками.

see all profiles

Крок 2: Перейдіть до налаштувань доступу

На своїй сторінці у Facebook натисніть на професійну інформаційну панель у лівому меню.

manage page professional dashboard

Крок 3: Перейдіть до доступу до сторінки

Існує 5 типів доступу, які ви можете надати:

  • Доступ для людей: Особисті профілі Facebook, які можуть увійти як ваша сторінка з повним доступом до управління нею.
  • Доступ до завдань: Особисті профілі Facebook, які не можуть увійти як ваша сторінка, але мають доступ до конкретного завдання або набору завдань для вашої сторінки.
  • Менеджери спільнот: Особисті профілі Facebook, які можуть модерувати коментарі та обговорення в чаті, а також призупиняти або видаляти шанувальників Сторінки. Вони не можуть змінювати налаштування Вашої сторінки у Facebook або розміщувати контент.
  • Доступ до бізнес-акаунту: Надання доступу до облікового запису Meta Business Suite, щоб повністю керувати своєю сторінкою, додавати або видаляти адміністраторів і навіть видаляти свою сторінку. Дізнайтеся більше про те, коли слід використовувати Meta Business Suite.
  • Доступ для партнерів: Облікові записи бізнес-менеджера з доступом до певних ресурсів або завдань, таких як допомога в запуску реклами або аналітики на сторінці.

Крок 4: Додавання адміністратора Facebook

На професійній інформаційній панелі вашої сторінки натисніть Додати нову поруч з тим, кому ви хочете надати доступ до сторінки. Наприклад, щоб додати співробітника, який публікуватиме для вас контент, виберіть опцію “Люди” (для повного доступу) або “Завдання” (для певного доступу).

Ви можете шукати їх за іменами або ввести адресу електронної пошти, щоб запросити їх. Запрошення електронною поштою є безпечнішим, тому ви не можете випадково натиснути на неправильний профіль “Mary Smith” у Facebook, і раптом ваша 70-річна тітка буде керувати вашою сторінкою.

Вони зможуть отримати доступ до Вашої сторінки після того, як перейдуть за посиланням, надісланим електронною поштою.

who should have Facebook access to this page?

Крок 5: Додайте партнера до свого облікового запису Meta Business Suite

Це додає особу до всього вашого облікового запису Meta Business Suite, а не лише до вашої сторінки у Facebook. Це корисно, щоб надати вашим співробітникам доступ до всіх ваших активів Meta, включаючи профілі Facebook та Instagram, аналітику, рекламний обліковий запис та багато іншого.

Увійдіть в Meta Business Suite і перейдіть до Налаштування, а потім натисніть Додати людей.

add people to Meta Business Suite

Ви повинні запросити бізнес-партнерів за адресою електронної пошти. Потім виберіть, які ролі ви хочете, щоб ця людина виконувала.

assign business role

На наступному екрані виберіть, до чого ця особа має доступ. Якщо ви хочете, щоб вони мали доступ лише до вашої сторінки у Facebook, поставте галочку.

assign business assets

Ви побачите коротку інформацію про те, кого і за що ви призначаєте, і що вони зможуть робити. Натисніть “Надіслати запит”. Після прийняття запрошення електронною поштою вони будуть у вашому обліковому записі Meta Business Suite.

review invitation and send request

Як видалити сторінку у Facebook

Ви можете тимчасово деактивувати свою Сторінку або видалити її, натиснувши на фотографію свого профілю у верхньому правому куті, а потім перейти в Налаштування та конфіденційність -> Налаштування -> Конфіденційність -> Інформація про сторінку у Facebook -> Деактивація та видалення.

 

Facebook page information deactivation and deletion

Варіант 1: Тимчасово деактивувати свою сторінку у Facebook

Я рекомендую це для більшості користувачів. Незалежно від того, чи берете ви тривалу перерву, чи просто хочете сховатися від результатів пошуку, тимчасова деактивація досягає тієї ж мети – ніхто не може знайти вашу сторінку – але вона все ще є оборотною.

Щоб продовжити, вам потрібно буде ввести свій пароль від Facebook.

enter password to continue

Також потрібно обрати причину деактивації. Перший варіант – “Це тимчасово”. – передбачає можливість автоматичної повторної активації Вашої сторінки через певний час. Це корисно для того, щоб по-справжньому розслабитися, наприклад, під час відпустки. (Хоча кращою практикою буде залишити свою сторінку включеною і просто видалити Facebook з телефону на тиждень).

Виберіть причину і натисніть Деактивувати, щоб завершити. Щоб знову активувати її, виконайте ті ж самі кроки, що й вище, щоб перейти до області налаштувань та конфіденційності, і ви побачите там опцію повторної активації.

choose reason for deactivating

Варіант 2: Остаточно видалити свою сторінку у Facebook

Я повинен підкреслити: Не робіть цього! Якщо ви не припиняєте свою діяльність, немає багато вагомих причин для остаточного видалення вашої сторінки у Facebook.

На жаль, якщо ви вже вирішили, виберіть Видалити сторінку в розділі Налаштування та конфіденційність -> Налаштування -> Конфіденційність -> Інформація про сторінку Facebook -> Деактивація та видалення.

Перед видаленням завантажте або перенесіть свої дані. Якщо ви потім передумаєте, їх неможливо буде повернути (саме тому вам слід деактивувати, а не видаляти, друже).

permanently delete page

Після натискання кнопки “Продовжити” вам буде запропоновано ввести пароль, а потім з’явиться це попереджувальне повідомлення. Це все! Натискання кнопки Продовжити тут призведе до видалення вашої сторінки. (!!!)

Хоча, на відміну від усіх, хто зробив собі татуювання з печаткою волоцюги в 1999 році, Facebook дає вам 30 днів на те, щоб передумати і відновити свою сторінку.

confirm permanent page deletion

Як легко керувати сторінками Facebook

Компанія Meta, власник Facebook та Instagram, має два власних рішення для управління однією або декількома сторінками Facebook: Meta Business Suite та Creator Studio.

Meta Business Suite потрібен для запуску реклами, використання Facebook Commerce та підключення бізнес-акаунтів Facebook та Instagram.

Creator Studio дозволяє менеджерам сторінок створювати та планувати контент, а також переглядати аналітику як в Інтернеті, так і через мобільний додаток. Вона включає в себе можливість виходити в прямий ефір на своїй сторінці або розміщувати публікації на декількох сторінках Facebook одночасно.

Поширені запитання щодо бізнес-сторінки у Facebook

Чи є різниця між сторінкою Facebook та бізнес-сторінкою?

Сторінка Facebook та бізнес-сторінка Facebook – це дві назви для одного і того ж: профілю Facebook для вашого бізнесу.

Чи є бізнес-сторінка Facebook безкоштовною?

Так, створення бізнес-сторінки у Facebook є абсолютно безкоштовним. Платні послуги, такі як реклама у Facebook та просування постів, є необов’язковими.

Чи можу я відокремити свою бізнес-сторінку від мого особистого акаунта у Facebook?

Так. Ваш особистий обліковий запис Facebook і бізнес-сторінка Facebook не пов’язані між собою і не будуть публічно відображатися один на одному. Вам потрібен особистий обліковий запис для створення та управління бізнес-сторінкою Facebook, але ви завжди можете створити окремий особистий профіль з робочою адресою електронної пошти, якщо бажаєте.

Який рекомендований розмір фотографії на обкладинці сторінки у Facebook?

Найкращий розмір фотографії для обкладинки Facebook у 2023 році – 851px x 315px. Платформи часто змінюються, тому перевірте наш посібник з розмірів зображень у соціальних мережах для отримання актуальної інформації.

 

Раніше ми писали, чи варто одночасно розміщувати рекламу в Google Ads та Facebook Ads?

 

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин