Залишити заявку

Контент-план для соцмереж і месенджерів [Чек-лист 10 пунктів]

Контент-план для соцмереж

Контент-план для соцмереж, месенджерів – це список запланованих текстів на сайті, у блозі чи групі в соціальних мережах із зазначенням дати їх публікації. До нього можуть входити різні типи постів: інформаційні, розважальні, освітні, репутаційні тощо.

Чим корисний контент-план для соцмереж?

  • Упорядкування інформації та регулярність публікацій. Контент-план для соцмереж поєднує всі дати публікацій, ідеї текстів, посилання на додаткові матеріали. За допомогою нього зручно перевіряти, коли має вийти нова стаття.
  • Економія часу. Автору не потрібно щоразу вигадувати, про що писати, шукати нові теми та інфоприводи. 
  • Грамотне просування та координація роботи команди. Добре складений контент-план для соцмереж допомагає побудувати спілкування з цільовою аудиторією та врахувати інтереси бізнесу та передплатників. Він підказує всій команді, що

Чим корисний контент-план для соцмереж?

Чек-лист: як скласти контент-план для соцмереж

⭐️ Проаналізуйте продукт: які переваги є у вашого продукту, а що ще можна поліпшити? Які цілі та KPI є у бізнесу? Як вам соцмережі можуть допомогти вам розповідати про нього? Цей крок допоможе підготуватися до наступних етапів роботи над контент-планом і зрозуміти, що можна в нього включити.

⭐️ Познайомтеся з цільовою аудиторією: проаналізуйте статистику ваших каналів, опитайте клієнтів і проконсультуйтеся з колегами з маркетингу про те, хто зазвичай купує ваш продукт. Так ви зрозумієте, який контент найбільше цікавий вашій цільовій аудиторії.

⭐️ Дізнайтеся шлях свого споживача: аналіз CJM (Customer Journey Map) допомагає зрозуміти, які етапи проходить клієнт – і як варто комунікувати зі споживачем на кожному з них.

⭐️ Вивчіть можливості платформи: для соцмереж підійдуть лонгріди, відео та пости з фотографіями, а для каналів у месенджерах – короткі тексти та відеоролики. Варто також подумати про включення у вашу стратегію прямих ефірів, на яких підписники зможуть познайомитися з брендом ближче, або про унікальні інструменти платформи.

⭐️ Проаналізуйте публікації конкурентів: так ви зможете дізнатися, які теми варто включити в контент-план, а від чого потрібно відмовитися. Слідкуйте за трендами – але не копіюйте ідеї конкурентів, тому що плагіат погано впливає на розвиток групи.

⭐️ Підготуйте список актуальних тем для публікацій: головне правило – не публікувати те, що не буде цікавим насамперед вашим підписникам, а не всім користувачам інтернету загалом.

⭐️ Створюйте оригінальний контент для кожного майданчика: якщо передплатникам не буде цікаво знаходити щось нове на кожній платформі, вони відписуватимуться і використовуватимуть тільки один канал комунікації з вами.

⭐️ Знайдіть оптимальну частоту публікацій: експерти рекомендують публікувати мінімум 1-2 матеріали на день у соціальних мережах, у месенджерах і на сайтах. Регулярний постинг допоможе алгоритмам соцмереж помітити ваш контент.

⭐️ Виберіть сервіс для ведення контент-плану для соцмереж: комусь підходить онлайн-таблиця, а хтось використовує канбан-дошки, візуально-смислові карти (mindmap) або сторонні сервіси для організації контент-планів.

⭐️ Заповніть контент-план для соцмереж: внесіть усю зібрану інформацію і вигадані теми в план контенту. Намагайтеся стежити за його актуальністю і регулярно перевіряти, що публікується від імені бренду.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин