Залишити заявку

Чому зумери публікують дивні селфі? [3 факти]

Інтернет-культура: чому зумери публікують дивні селфі?

Чому зумери публікують дивні селфі? Основною метою селфі завжди було показати себе з найкращого боку. Насправді це було характерно для Instagram, принаймні в перші роки його існування. Але у 2022-2023 році селфі набуло абсолютно нового значення, принаймні для покоління Z. Бо зараз для підлітків робити “потворні” селфі та публікувати дивний контент у соціальних мережах – це не лише норма, а й, імовірно, найкращий спосіб стати блогером, пише Mashable.

Чому зумери публікують дивні селфі?

Як трансформуються зумери та інфлюенсери

Коли ви чуєте слово “інфлюенсер”, на думку може спасти конкретний образ – образ молодої, вродливої жінки, яка робить бездоганні світлини на вулиці або позує з макіяжем удома. І інфлюенсери, ймовірно, публікують контент про одяг, який вони купили, їжу, яку вони їдять, або про свій (часто розкішний або такий, що здається неймовірно крутим) спосіб життя.

Хоча це досить обмежений опис інфлюенсера, враховуючи, що з моменту появи соціальних мереж було безліч інтернет-особистостей, які створюють усілякий контент, це, безумовно, той тип, з яким більшість людей, особливо міленіалів, знайомі найкраще. Але поява TikTok змінила концепцію блогерства. Це тому, що замість того, щоб планувати фотосесії та показувати своїм передплатникам, що вони купили в Zara, більшість улюблених зумерами тіктокерів відомі тим, що публікують комедійний і, як правило, дивний контент. 

також читайте

Зумери публікують дивні селфі – покоління Z хоче дивного й автентичного

Контент, який створюють популярні серед зумерів блогери, дуже далекий від того, що їхні колеги-міленіали публікували в соціальних мережах – ті зазвичай зображували відретушовану, подекуди нереалістичну версію самих себе. Для молодих авторів, чиї відео здаються кращими, якщо вони дивні та безглузді, існує очевидне неприйняття контенту, який їхні старші колеги використовували в Instagram, – адже він, як правило, просував традиційні стандарти краси.

Зумери публікують дивні селфі - покоління Z хоче дивного й автентичного

Але це покоління досягло повноліття в період специфічного збігу обставин. А саме, пандемія, кліматична криза, економічна нестабільність. Це означає, що традиційний контент для інфлюенсерів, який сприяє купівлі нових речей і підтримці певного способу життя, не тільки відірваний від реальності, а й абсолютно недоступний для більшості молодих людей. А ось легкий гумор і стихійний контент – це саме те, що багато хто шукав в останні кілька років. Використання соціальних мереж зумерами стало настільки автентичним (або, принаймні, сприймається як автентичне), що багатьом людям може бути навіть ніяково публікувати якісний знімок.

Зумери та інфлюенсери

То чи справді публікація потворних селфі та дивних відеороликів на TikTok – зумери роблять цей крок, спрямований проти марнославства, чи просто ще одна тенденція, покликана привабити аудиторію? Експерти кажуть, що зумери мають позитивиний вплив на контенту – більше немає місця ідеї, що блогери мають відповідати певним стандартам краси. Може, час перестати записуватися на фотосесії?..

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин