Залишити заявку

Що буде далі з генеративним ШІ? [3 прогнози]

Що буде далі з генеративним ШІ

Попри загальну зацікавленість генеративним ШІ та всі розмови про міць ChatGPT, Dall-E 2 і подібних програм, ера генеративного штучного інтелекту тільки починається, пише Axios.

Чому це важливо: всі можливості та побоювання, пов’язані з ChatGPT, значною мірою засновані на перших враженнях від технології, яка ще не дозріла. У майбутньому додатки стануть набагато конкретнішими. Багато експертів кажуть, що реальна влада ШІ прийде, коли компанії об’єднають інструменти штучного інтелекту зі своїми власними даними.

Наприклад, BMW могла б об’єднати реальні зображення свого логотипа та автомобілів з Dall-E для створення рекламних роликів з мінімальними витратами. Або такі студії, як Disney, могли б застосовувати генеративні технології для розробки нескінченної безлічі сиквелів, спін-оффів або ігор, побудованих навколо їхнього існуючого всесвіту персонажів. Сучасний штучний інтелект не зміг би завершити такі проєкти, але він може забезпечити короткий шлях.

Як будуть користуватись генеративним ШІ в майбутньому

Як будуть користуватись генеративним ШІ в майбутньому?

Водночас регулювання таких технологій у всьому світі прискориться. Прямо зараз у США немає спеціального регулювання в галузі штучного інтелекту, попри підвищену увагу з боку федеральних агентств, Білого дому та Конгресу. Європа просувається вперед в ухваленні закону про штучний інтелект, але в інтерв’ю Axios членкиня Європейського парламенту Єва Мейделл заявила, що регулюючі органи все ще працюють над визначенням цілей, а конкретні правила залишаються поки що розмитими. І США, і Європа відчувають певну необхідність дійти єдиної думки з приводу штучного інтелекту, оскільки Китай просуває власне використання цієї технології.

Ажіотаж навколо ChatGPT і генеративного штучного інтелекту реальний, проте технологічна індустрія любить перегинати палицю. В умовах економічної невизначеності кожна компанія і стартап-початківець прагнуть застрибнути на підніжку. Так уже було з metaverse. І генеративний ШІ – не виняток.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин