Залишити заявку

Зміни в GA4 і Google Ads

Зміни в GA4 та Google Ads | Ads-Tips.com

Компанія Google оголосила про значні зміни в GA4 (Google Analytics 4) та Google Ads для рекламодавців.

З 31 березня 2023 року в Google Ads будуть використовуватися виключно налаштування вікна конверсії GA4, а це означає, що рекламодавці більше не зможуть налаштовувати вікна конверсії самостійно.

Вікно конверсії – це період після взаємодії з рекламою (наприклад, кліка або перегляду відео), протягом якого реєструється конверсія.

Наразі параметри вікна конверсії можна налаштувати незалежно як у Google Ads, так і в GA4, що призводить до розбіжностей у звітах про ефективність між двома платформами.

Як зміни в GA4 вплинуть на результативність?

Щоб розв’язати цю проблему, Google буде автоматично оновлювати налаштування вікна конверсії для імпортованих конверсій GA4 в Google Ads, забезпечуючи узгодженість звітів.

Google повідомляє рекламодавців про цю зміну електронною поштою. Якщо у вашому обліковому записі є конверсії з несумісними налаштуваннями вікна конверсії в GA4 і Google Ads, ви можете отримати електронний лист, схожий на той, що отримав Чарльз Фаріна:

Як зміни в GA4 вплинуть на результативність

Електронний лист повідомляє:

“Ми автоматично оновимо ваші налаштування вікна конверсії для імпортованих конверсій Google Analytics 4 (GA4) в Google Ads, щоб вони відповідали налаштуванням вікна конверсії в GA4. Після 31 березня 2023 року налаштування вікна конверсії можна буде вносити в користувацький інтерфейс GA4”.

Хоча це оновлення допоможе уникнути плутанини, деяким рекламодавцям може знадобитися більше гнучкості. Раніше Google Ads дозволяла рекламодавцям вибирати тривалість вікна конверсії в діапазоні від одного до 90 днів.

Висновок

З 31 березня в Google Ads будуть використовуватися тільки налаштування вікна конверсії Google Analytics 4. Ці зміни в GA4 забезпечать більш точну інформацію і допоможуть більш ефективно оптимізувати свої кампанії. Точні звіти про продуктивність необхідні для прийняття рішень на основі даних. Google рекомендує рекламодавцям перевіряти налаштування вікна конверсії в GA4 і Google Ads, щоб переконатися, що вони відповідають цілям і завданням кампанії.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин