Залишити заявку

Як працювати з ChatGPT? [4 варіанти застосування]

Як працювати з ChatGPT? [4 варіанти застосування]

ChatGPT від OpenAI може генерувати текст, відповідати на запитання, створювати діалоги, писати вірші та оповідання. Щоб отримати максимальну користь з його можливостей, потрібно вміти правильно працювати з ChatGPT.

У цій статті ми розповімо, як запустити та використовувати ChatGPT на сайті OpenAI, у Телеграмі або Дискорді, і покажемо, як ним користуватися у 2023 році.

Що вміє ChatGPT і як правильно користуватися нейромережею

ChatGPT являє собою комп’ютерну програму, яка навчається на великих обсягах текстових даних. На основі даних, зібраних із різних джерел (книги, статті, вебсторінки тощо), бот формує відповіді на запити користувачів.

Як працювати з ChatGPT img1

ChatGPT: початок роботи та приклади навичок

Спочатку покажемо, на що здатен ChatGPT, і наведемо приклади його опцій.

Можливості ChatGPT:

  • Генерувати тексти. Він може створювати тексти на різні теми, включно з новинами, спортом, наукою, технологіями, здоров’ям і багатьма іншими. А також створювати літературний контент – вірші, прозу і діалоги.
  • Перекладати тексти. Підтримує понад 100 мов, включно з українською, англійською, іспанською, китайською та французькою.
  • Відповідати на запитання. Починаючи від фактів і визначень і закінчуючи складними концептуальними питаннями. Але будьте обережні – деякі факти він може придумати.
  • Розв’язувати завдання. Не тільки математичні. Чат здатний проводити дослідження, створювати бізнес-плани тощо. – якщо йому дати достатньо вступної інформації.
  • Писати та редагувати код. ChatGPT може не тільки написати код, а й виправити помилки в наявному, якщо йому надати інформацію.
  • Давати уроки. Виступаючи в ролі репетитора, він може допомогти в навчанні різних наук, надаючи навчальні матеріали та відповіді на запитання користувачів.
  • Підтримувати діалог. З ним можна спілкуватися на різні теми, він дасть пораду і може допомогти у розв’язання деяких проблем. У нього можна запитати, що робити, якщо потік кран, не працює інтернет або не виходить почистити рибу. А може просто поговорити про все одразу.
  • Створювати контент. Бот допоможе створити контент для соцмереж, блогів та інших цілей, адаптований під різні аудиторії та формати. Перевірка і коригування все одно будуть потрібні, але результат можна використовувати як референт.
  • Складати резюме. Задайте йому стиль, і він складе не тільки резюме, а й напише лист, заяву та інші тексти з урахуванням вимог до кожного типу документів.
  • Проводити аналіз тексту. На основі заданих користувачем параметрів проводить аналіз тексту – тональності, емоційного забарвлення і багатьох інших показників.

Це лише деякі з можливостей ChatGPT. Розробники постійно покращують і оновлюють його, щоб він краще відповідав вимогам користувачів.

Нагадуємо, що відповіді ChatGPT можуть бути неточними та не завжди відповідати бажаним параметрам. Під час роботи з ним бажано проводити ретельну перевірку результатів. Особливо якщо ваші запити стосуються створення контенту, аналітики, автоматизації бізнес-процесів, опису не загальновідомих фактів тощо.

Як правильно працювати з ChatGPT

Одна з переваг ChatGPT – його здатність вчитися на основі взаємодії з користувачем. Він використовує зворотний зв’язок для поліпшення своїх відповідей.

Перед початком роботи вирішіть, що ви хочете отримати від нейромережі, визначтеся з вашими цілями. Без ваших вказівок і чітко сформульованого завдання ChatGPT не видасть якісної відповіді.

Ви можете використовувати його для створення контенту для свого сайту або блогу, написання рекламних текстів для продуктів або послуг, аналізу даних або чогось іншого.

Щоб отримати найкращі результати від використання ChatGPT, слід враховувати кілька важливих моментів:

  • Формулюйте запитання чітко й точно. Що точнішим буде ваше запитання, то точнішою та кориснішою буде відповідь. Без уточнень і нюансів вашого контексту дати чітку відповідь складно навіть людині, а вже роботу – тим більше.
  • Використовуйте додаткову інформацію. Що більше інформації ви надасте, то точнішою буде відповідь. Також можна запитати у самого бота, яка додаткова інформація йому потрібна, а потім відповісти на його запитання.
  • Конкретизуйте. Якщо ви шукаєте інформацію на певну тему, ставте запитання, пов’язані з цією темою.
  • Ставте уточнювальні запитання. Щоб отримати детальніші відповіді та глибше розуміння теми, ставте уточнювальні запитання, визначте обсяг відповіді й тональність.
  • Ставте загальні запитання. Якщо ви не впевнені, як сформулювати точне запитання, поставте більш загальне. Відповідь вийде менш конкретною, але у вас уже буде напрямок, як конкретизувати ваш запит.
  • Ставте більше запитань. Якщо ви не задоволені відповіддю або потребуєте додаткової інформації – ставте додаткові запитання.
  • Пишіть простіше. Використовуйте короткі речення та уникайте складних конструкцій. Особливо намагайтеся не писати довгих запитів українською мовою – нейромережа може вас не зрозуміти або заплутатися.
  • Будьте терплячими. Час відповіді може бути різним залежно від навантаження сервера. У деяких випадках може статися помилка, тому наберіться терпіння.
  • Працюйте з результатом. Уважно вивчіть отриману відповідь і відредагуйте її за необхідності. Подивіться, чи не потрібно поставити нейромережі додаткові запитання для доповнення вашого матеріалу.

Коли текст буде готовий, його можна публікувати. Приклади запитів до нейромережі, які працюють, зібрали у статті “32 перевірених запити до ChatGPT для SMM“. Вони допоможуть у роботі, а також ви зможете швидко засвоїти принципи спілкування з ШІ.

Як працювати з ChatGPT img2

Як користуватися нейромережею на офіційному сайті

Користувачам з України ChatGPT доступний без обмежень, і щоб ним можна було користуватися безкоштовно достатньо перейти на офіційний сайт OpenAI.  Потім натиснути на кнопку Try ChatGPT, щоб зареєструватися.

Далі потрібно створити обліковий запис. Для цього натисніть Sign in. Якщо ваш комп’ютер пов’язаний з обліковим записом Гугла, реєстрація займе кілька кліків – тисніть Continue with google, потім підтвердіть вхід на телефоні.

Якщо ви не прив’язали ваш комп’ютер до облікового запису в Google, введіть пошту Gmail, придумайте пароль і підтвердіть свою пошту в листі. Для завершення реєстрації потрібен телефонний номер, на який прийде код підтвердження.

Реєстрацію завершено, можна переходити до роботи.

також читайте

ChatGPT найкраще працює із запитами англійською мовою. Якщо відразу після реєстрації написати йому українською, він може видати помилку або відмовитися відповідати. Можливо, це просто загальна помилка, але я пробував із різних комп’ютерів, і скрізь один результат – на початку роботи перше повідомлення доводилося писати англійською.

Щоб “змусити” його працювати українською, на початку спілкування попросіть його відповідати українською. Використовуйте поле введення, щоб відправити повідомлення.

OpenAI ChatGPT: розбираємося, як користуватися. Щоб надіслати запит, потрібно написати звичайне повідомлення в чат
Продовжуйте ставити нейромережі запитання й отримувати відповіді, поки не знайдете потрібну інформацію.

Як працювати з ChatGPT у Телеграмі

ChatGPT поки не може існувати в Телеграмі безпосередньо, але ним можна користуватися через спеціальних ботів.

Деякі розробники створили ботів, які інтегруються з технологією OpenAI та можуть бути використані в месенджері. Один із них – ChatGPT 3.5 | Telegram bot, він дає змогу користувачам спілкуватися з нейромережею через Телеграм.

ChatGPT 3.5 – безкоштовний бот, і користуватися ним дуже просто. Коли бота буде додано до списку контактів, почніть спілкування з ним. Щоб поставити запитання боту, просто напишіть його в поле введення повідомлення і відправте.

Бот автоматично проаналізує ваше запитання і дасть відповідь протягом кількох секунд.

У пошуку Телеграма мешкають різні боти, які працюють на основі ChatGPT, вони можуть бути безкоштовними або платними. Деякі можуть надсилати вам новини або цікаві факти, які можуть цікавити вас або навпаки дратувати. Якщо щось пішло не так, і повідомлення бота вас не влаштовують – просто зверніться до іншого бота, наприклад, Jarvis IT Assistant.

Як працювати з ChatGPT у Дискорді

Як і у випадку з Телеграмом, ChatGPT не можна використовувати в Дискорді безпосередньо. Зате його можна інтегрувати в Дискорд або знайти вже готовий бот у каталозі застосунків і поспілкуватися з ним.

Ми розповімо, як користуватися ChatGPT у Дискорді за допомогою готових ботів, це простіше і ближче до мети. Необхідно знайти бот у бібліотеці додатків і встановити на свій раніше створений сервер.

У каталозі додатків Дискорда можна знайти близько 20 ботів ChatGPT. Вам потрібно вибрати який вам більше підходить і натиснути кнопку “Додати на сервер”.

Далі потрібно надати боту доступ до вашого облікового запису в Дискорді та натиснути “Авторизувати”.

Бот готовий до роботи. Йому можна ставити запитання, а він буде на них відповідати, користуючись своєю великою базою знань.

Ви можете використовувати бота для створення контенту або аналізу даних – усе залежить від ваших цілей

Як запустити на IOS і Android

У ChatGPT немає офіційного застосунку, але ми підкажемо, як ним користуватися на айфоні та Андроїді різними способами.

ChatGPT – як користуватися на телефоні:

  • Мобільний браузер. Відкрийте браузер Safari на айфоні. Перейдіть на сайт ChatGPT і створіть ярлик прямо на головному екрані. Для роботи знадобиться мобільний VPN.
  • Додатки. У магазині App Store і Google Play є додатки, які підтримують ChatGPT. Наприклад, AI Chat-Ask AI для IOS дає змогу користувачам спілкуватися з нейромережею в рамках програми. Завантажте його з магазину, зареєструйтеся і дотримуйтесь інструкцій.
  • Віртуальний помічник. ChatGPT можна інтегрувати у віртуальний помічник Siri.

Незалежно від того, який спосіб використання ChatGPT на своєму пристрої ви виберете, чи то Safari, чи то Siri, чи то Chrome, пам’ятайте, що нейромережа працюватиме тільки з увімкненим VPN. Увімкніть анонімайзер і ви зможете ставити нейромережі запитання, отримувати інформацію за запитом, вести діалоги на різні теми та багато іншого.

Висновки

Тепер ви знаєте більше про нейромережу ChatGPT і про те, як нею правильно користуватися. Ми розповіли про те, як під’єднати ChatGPT на мобільному, у Телеграмі та Дискорді, як працювати з нейромережею на офіційному сайті. Вивчили особливості та нюанси взаємодії з ChatGPT для кожного пристрою і застосунку. Інтегруйте ChatGPT у своє життя і розкажіть нам, що у вас вийшло.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин