Залишити заявку

Платна підписка в соцмережах – нова реальність [3 факти]

Платна підписка в соцмережах - нова реальність [3 факти]

Чому з’явилася нова тенденція “платна підписка в соцмережах”? Соціальні мережі заробляють майже всі свої гроші на рекламі, і це почало створювати проблему. Як стало зрозуміло за останні три роки, глобальні економічні чинники, як-от пандемія та рекордна інфляція, роблять онлайн-рекламу непостійним бізнесом.

Тому не дивно, що такі компанії, як Twitter і Meta, раптово зацікавилися пошуком нових, надійніших джерел доходу на додаток до реклами. І розв’язання цієї проблеми, принаймні прямо зараз, є підписка. Минулого тижня Meta запустила нову послугу щомісячної підписки під назвою Meta Verified за 11,99 долара на місяць (14,99 долара, якщо платити через додаток для iOS). Раніше Twitter запустив свій власний продукт підписки Twitter Blue – за 8 або 11 доларів на місяць.

Чому з'явилася нова тенденція "платна підписка в соцмережах"?

також читайте

Що дає “платна підписка в соцмережах” користувачам?

Однак цікаво, за що саме ці компанії стягують плату. Головною перевагою Twitter є не лише синя галочка, а й “підвищення рейтингу у відповідях і пошуку”, що означає, що повідомлення від користувача, який заплатив, можуть відображатися вище, ніж від звичайного юзера. Компанія також стягує плату за двофакторну автентифікацію за sms (хоча інші варіанти автентифікації залишаються безкоштовними). Пакет Meta аналогічний – вона також обіцяє синю галочку, підвищену видимість і охоплення, але також краще обслуговування клієнтів, йдеться в повідомленні компанії.

Багато з цих функцій здаються базовими послугами, які повинні отримувати всі користувачі, а не тільки ті, хто платить щомісяця. Перевірка ідентифікаційних даних користувачів, наприклад, допомогла б соціальним мережам боротися зі спамом, зупиняти осіб, які видають себе за інших, і навіть поліпшити наявний рекламний бізнес, оскільки маркетологи знатимуть, що вони звертаються до реальних людей.

Платна підписка в соцмережах Meta могла б мати сенс якщо компанія запропонувала б своїм передплатникам більшу клієнтську підтримку, але наряду з тим якби компанія запропонувала базовий рівень клієнтської підтримки всім, чого вона все ще не робить майже 20 років свого існування. Зробити це було б недешево або просто – у її платформ понад 3 мільярди користувачів по всьому світу, – але відсутність обслуговування клієнтів Meta довгий час була проблемою для малого бізнесу, і хоча б її можна було б і врегулювати. А рішення Twitter стягувати плату за базові функції безпеки, такі як двофакторна автентифікація, схоже, тільки зашкодить споживачам, які вже покладаються на цей сервіс.

Що дає "платна підписка в соцмережах" користувачам?

Платна підписка в соцмережах майбутня реальність?

Експерти вважають цю ситуацію показовою – платформи скоро віддаватимуть перевагу контенту від тих, хто платить. Це нагадування про те, що соціальні мережі відійшли від початкової ідеї бути місцем, де можна переглядати пости від сім’ї та друзів. Є питання щодо того, як багато людей зацікавлені в оплаті послуг, якими вони завжди користувалися безплатно, і проблеми з ранньою підпискою Twitter є деяким доказом. Але люди, які покладаються на ці соцмережі у своїй кар’єрі, в кінцевому підсумку можуть заплатити за ці переваги – і бути у виграші.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин