Залишити заявку

Оптимізуємо сторінку подяки: 5 робочих порад

сторінку подяки

Сьогодні обговоримо сторінку Success, Thank you page, сторінку успіху або сторінку подяки – назв кілька, суть одна. Далі про те, навіщо вона взагалі потрібна, як її оформити та як отримати додаткову вигоду при цьому. 

Ви створили відмінний сайт, який конвертує – користувачі роблять цільову дію, як ви задумали. Вони залишають свою заявку, роблять оплату або реєструються. І що клієнти бачать далі? Правильно, сторінку подяки.

Головне завдання Thank you page – підтвердження дії користувача. Вона повідомляє, що він зробив все правильно, і його запит надіслано. Але це не все. Ви можете використати сторінку подяки ще й для інших цілей. Але давайте по черзі.

Оптимізуємо сторінку подяки: 5 робочих порад, img1

Обов’язкові елементи Thank you page

Сторінка має виконувати своє призначення. Є ряд рекомендованих елементів, які найчастіше розміщуються на ній. 

  1. Повідомлення про успішне завершення дії та подяку за її виконання. 
  2. Інструкція з подальшими діями чи пояснення, чи потрібно чекати дзвінка від менеджера, у які терміни буде надіслано замовлення. Напишіть докладно, що потрібно робити далі: перейти за посиланням, натиснути кнопку звантаження, вислати оповіщення і т.д.
  3. Повернення на головну або каталог – не пропустіть можливість допродати. 
  4. Додаткова форма зв’язку – якщо у користувача залишилися питання, йому потрібно знати, кому їх поставити і як. Залишіть номер телефону, посилання на месенджери, форму зворотнього зв’язку.
  5. Хедер та футер – вони залишаються такими ж, як і на основній сторінці сайту. Дизайн можна зробити в тому самому стилі, що і на першому екрані. Це допоможе витримати єдиний стиль та спростить роботу.

Фінальний перелік елементів сторінки Success залежить від особливостей проєкту.

Сторінка подяки з’являється після виконання цільової дії. Але не варто поводитися так, ніби ви отримали від користувача все, що хотіли і тепер спілкуєтеся сухо та формально. 

  • Щонайменше персоналізуйте послання. 
  • Залишайтеся люб’язними, напишіть приємне повідомлення. 
  • Навіть якщо вам нічого більше запропонувати клієнту, сторінка подяки допоможе залишити позитивне враження про вашу компанію. А це і лояльність та рекомендації, а також повернення клієнта для повторної покупки.

Оптимізуємо сторінку подяки: 5 робочих порад, img2

Як зробити послання персоналізованим

  1. По-перше, не пишіть просто «Дякую за заявку». Напишіть розгорнуто, за що конкретно ви дякуєте людині і чим ще можете їй допомогти. 
  2. Небагато гумору не завадить, якщо це доречно у тематиці сайту. 
  3. А ще можна використовувати реальну особу представника компанії, це підкуповує і дає відчуття спілкування з живою людиною. Поставте на сторінку фото менеджера та його ім’я, а може навіть самого засновника фірми. Нехай віртуально “Дякую” скаже людина, а не віртуальна компанія. 

Як використовувати сторінку подяки

Грамотно зроблена сторінка Success – спосіб досягти додаткових маркетингових цілей. 

  • Ви можете “дотиснути” клієнта, запропонувати йому більше. Він уже налаштований на це – якщо зважився на основну цільову дію, то вже схильний до наступного. 
  • Ви можете розмістити потрібні посилання. Розділ зі знижками та спецпропозиціями, перехід на соцмережі, які теж треба просувати. 
  • Якщо ви щойно продали товар, покажіть покупцеві ще пару варіантів, що його доповнюють. «З цим товаром зазвичай замовляють» – хороший, хоч і вже заїжджений прийом. Вона працює, якщо ви запропонуєте спеціальні умови покупки. Не обов’язково наполягати на покупці прямо зараз – дайте промокод, щоб покупець обміркував рішення та не відчував тиску.

Допродати можна не лише товари, а й послуги. Якщо користувач оформив покупку запчастин, нагадайте, що майстерно їх встановити ви також можете. 

За всіх можливостей не потрібно розміщувати занадто багато – виберіть найвиграшніший варіант. Нагромадження тільки заплутає користувача. Пам’ятайте про правила композиції, не втомлюйте відвідувача сайту надлишком інформації та контенту.

Оптимізуємо сторінку подяки: 5 робочих порад, img3

Ідеї ​​як оптимізувати сторінку подяки

Якщо ви можете придумати незвичайну сторінку Success, що відповідає загальному настрою та цінностям бренду, це відбудує вас від конкурентів та додасть +1 у скарбничку лояльності аудиторії. Тільки в гонитві за оригінальністю не перестарайтеся. 

Ось кілька ідей, які можуть стати в пригоді:

Збір відгуків 

Неочевидна, але корисна. По-перше, ви зберете реальні відгуки, які потім розміщуватимете на сторінці. Це цінно для компаній, які ще не мають достатньої кількості відгуків. Отримання зворотний зв’язок корисно у розвиток бізнесу. Адже на основі відгуків підприємець зробить висновки, виділить конкурентні переваги та вигадає, як їх наголосити. 

Підписка на розсилку

Не дуже оригінально, але, як і раніше, працює. Однак пам’ятайте, що важливою є подача. Скажіть чесно, що це будуть за листи та як часто.  

Корисна інформація 

Запропонуйте відвідувачу отримати корисний йому матеріал безплатно. Отримуючи користь для себе, лід автоматично перейметься довірою до компанії та інтересом до продуктів. 

Чи оформили замовлення на товари для творчості? Дайте відео з майстер-класом за варіантами застосування та хитрощами. 

Замовили скейтборд? Покажіть на карті всі точки, де є спеціально обладнані парки. 

Після покупки взуття можна дати картинки з цікавими способами шнурівки або пам’ятку для догляду. 

Іноді розважальний контент також буде доречним. Продемонструйте покупцеві, як круто виглядатиме його життя завдяки зробленій щойно покупці – намалюйте світ мрії, супроводжуйте його фотографіями та відеорядом.

Нагорода за дію

Якщо за виконання цільової дії ви обіцяли знижку або подарунок, то на саме час додати їх сторінку подяки. Дайте промокод чи бонус. Ще можна в такий спосіб стимулювати додаткові дії – нехай користувач зробить репост, запросить друга або залишить фотовідгук. А ви його за це нагородите.

Відеозвернення

Нехай команда або сам власник бізнесу особисто подякують користувачеві та скажуть пару теплих слів. Це нескладно реалізувати, але виглядає круто та персоналізовано. Особливо, якщо ролики будуть різними залежно від сценарію чи подій – змінюйте відео при зміні пори року, сезонних свят, виходячи з наявності акцій.

Підсумок

Ставтеся до створення Success серйозно, адже враження від сторінки буде останнім, що запам’ятає відвідувач при взаємодії з сайтом. Непродумана Thank you page може зіпсувати враження. 

Підлаштовуйте сторінку під цільову дію – вона має стати логічним продовженням. І якщо цільових дій кілька, то сторінок успіху має бути стільки ж.

Не бійтеся креативу, якщо він вписується в концепцію та не суперечить основній функції та гармонійно доповнює сторінку подяки. 

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин