Залишити заявку

Легенда про платоспроможну аудиторію [5 міфів]

Легенда про платоспроможну аудиторію

Що може бути важливішим за людей, які можуть платити? Тільки люди, які готові купити! У статті розмірковую про те, що платоспроможна аудиторія – це далеко не все, що вам потрібно.

Легенда про платоспроможну аудиторію – священний грааль усіх рекламників, таргетологів, SMM-фахівців і маркетологів. Усі хочуть знайти платоспроможну аудиторію і показати їй свою неймовірну пропозицію.

Напевно, у вас, як і в мене, в голові виникають картинки, на яких якісь багатії дивляться на наші оголошення, захоплюються, і відразу все скуповують. Мене, як таргетолога, задоволений замовник одразу ж хвалить і преміює. І далі я з цим кейсом їду на якусь конференцію, зриваю овації та назавжди залишаюся в залі слави SMM-спільноти. Шикарний план, але ні, так не буде та ось чому!

Легенда про платоспроможну аудиторію 1

Шукай платоспроможну аудиторію навколо

Платоспроможність у нас різна, але вона все-таки є. Чиєїсь спроможності вистачає на пельмені за акцією в АТБ, а чиєїсь на нову яхту.

“Ми всі хочемо аудиторію з яхтами!” – скажете ви. І тут у мене запитання: “А навіщо? Якщо ви продаєте пельмені по акції”

Дуже мало фахівців працюють з таким сегментом товарів і послуг, для яких потрібні власники заводів-пароплавів, і ці фахівці давно не переймаються питанням, як знайти платоспроможну аудиторію. Це плавно підводить нас до важливого питання про ЦА.

Що важливіше за платоспроможну аудиторію?

Її потреби та сформований попит! Давайте знову уявимо. Ви продаєте натяжні стелі та можете показати своє оголошення одному з двох людей, які сидять перед вами. Один із них письменник і тренер Петро з Черкас, який робить ремонт і, можливо, хоче встановити натяжні стелі, а про другого точно відомо, що він власник яхти. Щось мені підказує, ви зробите правильний вибір!

Висновок і рекомендація

Сама по собі платоспроможність аудиторії нічого не означає! Хочете отримувати ефект від реклами – шукайте людей, яким потрібні ваші товари та послуги, а платоспроможність – це лише одна з характеристик аудиторії.

Як знайти та залучити платоспроможну аудиторію? Чим вона цікавиться? Якщо у вас дорогий продукт, то перетинайте аудиторії для пошуку потрібного сегмента.

Що важливіше за платоспроможну аудиторію?

Наприклад, у разі продажу дорогих авто сформуйте список геоточок елітних котеджних селищ і зробіть перетин з інтересами Купівля автомобіля. Можливо, ви надаєте фінансові послуги, тоді можна геоточки елітних ЖК Києва перетнути з інтересами Фінансова та правова підтримка. Хочете просувати встановлення вінірів? Візьміть відвідувачів клінік пластичної хірургії та інтереси Краса і здоров’я.

Гадаю, принцип зрозумілий і тепер платоспроможна аудиторія перестала бути такою бажаною! А якщо ви все ж таки впевнені, що вам потрібна заможна або будь-яка інша аудиторія, можете звернутися до нас для налаштування таргетованої реклами або контекстної реклами.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин