Залишити заявку

Короткий формат: криза творців контенту [3 факт]

Короткий формат: криза творців контенту

Короткий формат – нова ера короткометражного відео захопила Інтернет, змушуючи всіх авторів (від подкастерів до фотографів і видавців) коригувати свої медіа-стратегії, пише Axios.

Чому це важливо: ніколи ще не було так багато можливостей для створення контенту онлайн, але бізнес-стимули спонукають творчих людей і бренди слідувати одним і тим самим вірусним тенденціям. Для авторів це означає широкий перехід до швидких і дешевих залаштункових відеороликів.

Короткий формат - нова ера короткометражного відео

Тележурналісти, які прагнуть залучити нову аудиторію, знімають ролики в дусі “йди за мною”, які показують їхню ранкову рутину. Фотографи публікують відео зі своїх фотосесій і процес редагування знімків. Подкастери публікують відео, на яких вони беруть інтерв’ю у гостей у своїх студіях звукозапису. Навіть творці мемів намагалися розміщувати зображення мемів у вигляді коротких відеороликів на таких платформах, як Instagram*, щоб підвищити свій рейтинг в алгоритмах застосунку.

Короткий формат та цифри

Згідно з новим звітом від компанії мобільної аналітики data.ai, користувачі щодня витрачають у середньому 3,1 мільярда годин у всьому світі на користувацький контент у мобільних додатках із короткими відеоформатами, таких як TikTok і YouTube. І майже весь приріст користувачів серед підлітків в Інтернеті припадає на додатки з короткими відеоформатами. Це означає, що найкращий спосіб, який творці можуть зробити для залучення аудиторії, – це орієнтуватися на тенденції вірусного відео, навіть якщо вони не є професіоналами в цій галузі.

також читайте

Вибухове зростання популярності TikTok під час пандемії та дедалі більші побоювання з приводу конфіденційності користувацьких даних підштовхнули майже всі великі компанії соціальних мереж до докорінної зміни своєї стратегії поширення контенту. У липні Meta заявила, що робитиме наголос на рекомендації контенту Facebook користувачам на основі того, що стає вірусним, а не на просуванні контенту на основі соціальних зв’язків – зміна, яка зробить застосунок більш схожим на TikTok.

Однак коли компанія почала впроваджувати ці зміни в Instagram – застосунку, спочатку створеному для фотографів, художників та інших творчих особистостей, – користувачі були обурені. У багатьох художників виникають великі проблеми з контентом, але вони використовують відео, тому що у них більше немає особливого вибору, кажуть експерти.

Короткий формат та цифри

На цей час інтерес, який викликає короткий формат, випереджає можливості бізнес-інструментів. “Рекламне навантаження на короткометражні відеопродукти залишається низьким, оскільки наразі платформи приділяють пріоритетну увагу зростанню залученості, а не монетизації”, – вважають аналітики MoffettNathanson.

Як і раніше, все більше людей, ніж будь-коли, створюють новий контент, і деякі спостерігачі вважають, що поява генеративних інструментів штучного інтелекту, таких як Dall-E, Stable Diffusion і ChatGPT, зробить це ще простіше для новачків. Але багато художників не довіряють генеративному ШІ. Вони заперечують проти використання фірмами штучного інтелекту величезних обсягів даних, включно з деякими матеріалами, захищеними авторським правом, для навчання програм. І вони бояться, що нові інструменти зроблять їхній непростий бізнес ще складнішим.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин