Залишити заявку

Центр прозорості реклами Google [3 факти]

Центр прозорості реклами Google [3 факти]

Прагнучи довести свою прихильність безпечній і прозорій рекламі для користувачів і бізнесу, Google оголосив про запуск Центру прозорості реклами та випуск звіту про безпеку реклами за 2022 рік, а також поділився інформацією про оновлення міжканального імпорту конверсійного кредиту.

Що таке Центр прозорості реклами Google?

Ads Transparency Center, який у найближчі кілька тижнів буде запущено для користувачів по всьому світу, пропонує доступну для пошуку базу даних усіх рекламних оголошень у пошуку Google, на YouTube і в контекстно-медійній мережі.

Що таке Центр прозорості реклами Google
Центр прозорості реклами показує ключову інформацію про рекламу, зокрема інформацію про рекламодавця, де і коли реклама з’явилася і показувалася, а також її формат.

Що таке Центр прозорості реклами Google img2
Google пропонує більше прозорості для політичної реклами. Додаткові відомості про політичну рекламу містять суму, витрачену рекламодавцями, кількість показів реклами та критерії таргетингу на місце розташування.

Використовуємо Центр прозорості реклами Google як інструмент дослідження реклами

Рекламодавці можуть використовувати Ads Transparency Center як дослідницький інструмент для аналізу дизайну та рекламних текстів конкурентів для створення кампаній Google Ads.

Використовуємо Центр прозорості реклами Google як інструмент дослідження реклами
Meta пропонує аналогічну рекламну інформацію в бібліотеці оголошень Facebook, де рекламодавці та користувачі можуть переглядати рекламу брендів у кількох галузях, включно з політикою, житлом, зайнятістю та кредитом. Відомості про оголошення включають дизайн і текст для всіх варіантів оголошення, платформи, на яких відображається оголошення, і час запуску оголошення.

Використовуємо Центр прозорості реклами Google як інструмент дослідження реклами img2

Крім Центру прозорості реклами, ви можете відвідати “Мій рекламний центр” у своєму обліковому записі Google. Запущений у жовтні, він дає змогу вам переглядати рекламу, яку ви нещодавно бачили в Google. Ви можете контролювати показ реклами за категоріями, брендами та делікатними темами.

Google розширив свою програму сертифікації фінансових послуг, вимагаючи, щоб рекламодавці були авторизовані місцевими регулюючими органами для запобігання шахрайській рекламі.

Google Ads використовує повний багатоканальний підхід до імпорту цінності конверсії

Google Ads вносить істотну зміну, перейшовши від попереднього методу імпорту останнього непрямого кліка з Google Analytics 4 (GA4) до Google Ads.

Тепер Google впроваджує комплексний підхід до імпорту даних про конверсії між каналами. Це оновлення забезпечить повне розуміння купівельного шляху клієнта, що призведе до більш обґрунтованих маркетингових рішень.

Google Ads імпортує конверсії з GA4, використовуючи модель атрибуції за останнім непрямим кліком. Це означає, що конверсія не імпортується в Google Ads, якщо останній клік був не з реклами Google.

У прийдешньому оновленні в Google Ads будуть імпортовані повні значення багатоканальної конверсії, навіть якщо останній непрямий клік був не з реклами Google. Новий багатоканальний імпорт повинен забезпечувати більш точні звіти про цінність конверсії шляхом врахування впливу інших каналів. Це спростить виявлення розбіжностей між значеннями, відстежуваними Google Ads, і багатоканальним кредитом GA4. Хоча це поліпшення порівняно з поточною системою, відстеження GA4 має деякі обмеження порівняно з відстеженням Google Ads.

Як підкреслює Бойсен у своєму пості на LinkedIn, відстеження GA4 обмежене такими способами:

  • GA4 не відстежує перегляди для таких мереж, як контекстно-медійна мережа або YouTube. Google Реклама робить.
  • У GA4 відсутня вбудована ідентифікація на різних пристроях.
  • Відстеження Google Ads використовує дані користувачів, які увійшли в систему, для ідентифікації користувачів на різних пристроях. GA4 не пропонує повного відстеження на стороні сервера без запуску скрипта. Навпаки, Google Ads забезпечує комплексне відстеження на стороні сервера з імпортом кліків для офлайн-конверсій.

Впровадження в Google Ads функції повного міжканального імпорту кредитів за конверсію забезпечить більш точне уявлення про купівельний процес клієнта. Хоча відстеження GA4, як і раніше, має деякі обмеження порівняно з відстеженням реклами Google, поліпшені можливості створення звітів роблять його цінним інструментом.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин