Залишити заявку

Спеціальні стовпці Google Ads: топ10 для аналітики реклами

Спеціальні стовпці Google Ads

У цій статті ми розберемо спеціальні стовпці Google Ads, покажемо, як їх створити, і запропонуємо десять ідей щодо того, як рекламодавці можуть використовувати показник частки показів для створення спеціальних стовпців, які покращать ефективність їхнього облікового запису.

Раніше ми використовували середню позицію, щоб отримати уявлення про рівень конкуренції

Раніше рекламодавці могли використовувати показник середньої позиції, щоб визначити, наскільки конкурентоспроможною була їхня реклама. Низька середня позиція, наприклад, вказувала на те, що є більше можливостей для збільшення об’єму трафіку за рахунок збільшення середньої позиції.

Хоча частка показів відрізняється від середньої позиції (показник середньої позиції перестав існувати в 2019 році), рекламодавці Google Ads змушені використовувати показники частки показів, щоб визначити, рівень конкурентоспроможності на рекламному аукціоні.

В статистиці доступні показники частки показів на першій позиції та частка показів у верхній частині сторінки, а також стандартний показник частки показів.

Тепер, коли дані частки показів можна використовувати в розділі спеціальних стовпців, рекламодавці Google Ads можуть використовувати їх для створення більш глибоких показників, які можна використовувати для покращення звітності та рекламної стратегії.

Що таке спеціальні стовпці Google Ads?

В обліковому записі Google Ads рекламодавці мають доступ до багатьох даних. Їх досить багато, щоб перерахувати всі, але з найпоширеніших можна виділити – покази, кліки, вартість, конверсії, CPC, CTR та цінність конверсії.

Щоб переглянути всі доступні дані в інтерфейсі Google Ads, треба перейти до розділу “Стовпці”, а потім “Змінити стовпці”.

Звідси ви зможете отримати доступ до всіх показників, доступних у Google Ads. Показники згруповані у відповідні категорії.

У верхній частині також є опція пошуку, яка дозволяє шукати та швидко знаходити потрібний показник.

Як створити спеціальні стовпці Google Ads?

Окрім визначених показників, Google Ads дозволяє рекламодавцям створювати нові показники, комбінуючи наявні. Рекламодавці можуть зробити це, перейшовши до розділу “Спеціальний стовпець”.

Тут можна створити свої спеціальні стовпці Google Ads. Дайте назву спеціальному стовпцю, введіть формулу та виберіть формат даних. Ви також можете додати опис, який допоможе вам запам’ятати, що відображається в спеціальному стовпці та як ви збираєтеся його використовувати.

Це необов’язково, але це може допомогти згадати, якщо вам важко зрозуміти, що це за показник.

Нові спеціальні стовпці Google Ads та їх формули

Тепер, коли ви знаєте, як створити спеціальні стовпці Google Ads, ось десять ідей, які допоможуть вам розгорнути вашу креативність з використанням показника частки показів.

Спеціальні стовпці Google Ads – Максимум показів

Ви можете побачити, скільки показів ви отримали, але як щодо показів, які ви не отримали, тому що у вас недостатньо високий рейтинг оголошення чи бюджет?

Показник частки показів обчислює відсоток на основі кількості отриманих показів у порівнянні з кількістю показів, які можна було отримати.

Ви можете використовувати показник частки показів у поєднанні з показником показів, щоб обчислити максимальну кількість показів, яку ви могли б отримати, якби ваш бюджет і рейтинг оголошення були достатньо високими.

Додайте наведену нижче формулу до розділу спеціального стовпця:

Максимальна приблизна кількість показів = кількість показів / частка показів

Корисно бачити максимальну кількість показів, оскільки це дає уявлення про загальний обсяг пошуку для певного ключового слова, а не лише про обсяг пошуку, який ви отримуєте на основі вашого бюджету та рейтингу оголошення.

Знання загального обсягу пошуку для кожного ключового слова може допомогти вам визначити області з великим обсягом пошуку для оптимізації.

Замовити рекламу Google Ads.

Спеціальні стовпці Google Ads – Розрахункова ставка для 100% частки показів

Використовуючи дані частки показів, ви можете оцінити, яку ставку потрібно було б поставити, щоб досягти 100% частки показів для певного ключового слова.

Ви можете зробити це, розділивши середню ціну за клік на покази. Ця формула передбачає, що збільшення CPC на 1% призведе до збільшення частки показів на 1%.

Це не завжди так, тому формула не ідеальна. Однак це дає вам уявлення про те, яку ставку ви повинні поставити, щоб досягти 100% частки показів.

Розрахункова ставка для 100% частки показів = серед. CPC / частка показів

Спеціальні стовпці Google Ads – Приблизна максимальна кількість кліків

Коли ви знаєте, скільки показів ви могли б отримати, ви можете оцінити, скільки кліків ви могли б отримати, якби рейтинг вашого оголошення та бюджет були достатньо високими.

Ми можемо досягти цього, спочатку визначивши максимальну кількість показів і помноживши її на CTR. Формула нижче передбачає, що збільшення ставок для досягнення 100% частки показів не призведе до збільшення вашого CTR. Це не завжди так, оскільки збільшення ставки може призвести до того, що ваше оголошення з’явиться вище на сторінці.

Це може підвищити ваш CTR. Однак формулу все ще можна використовувати як приблизну міру того, скільки кліків ви могли б очікувати, якби ваша частка показів становила 100%.

Максимальна прогнозована кількість кліків = ( покази / частка показів ) * CTR

Спеціальні стовпці Google Ads – 100% частка показів

Коли ви зрозумієте основну формулу, ви зможете використовувати її, щоб побачити, як виглядали б ваші інші показники, якби ви отримали 100% частку показів.

Ви можете поєднати CTR, щоб обчислити кількість кліків, які ви отримаєте. Потім ви можете використовувати середній CPC та показники частки показів, щоб обчислити, наскільки вищою буде ваша CPC.

Помноживши свою нову CPC на нові кліки, ви можете визначити, на скільки підвищиться ваші витрати, досягнувши 100% частки показів.

Максимальна прогнозована вартість = (( покази / частка показів ) * CTR ) * ( серед CPC / частка показів )

Ви можете визначити, на скільки більше конверсій ви отримаєте, спочатку обчисливши кількість кліків, які ви отримаєте, а потім помноживши його на поточний коефіцієнт конверсії.

Максимальна прогнозована кількість конверсій = (( покази / частка показів ) * CTR ) * Коеф. Конвверсії

Коли ви визначите максимальну кількість конверсій, щоб отримати прогнозовану цінність конверсії, все, що вам потрібно зробити, це помножити її на середню цінність конверсії (AOV).

На щастя, у Google Ads уже є попередньо визначений показник для вашого AOV, який називається цінність /конв. Це означає, що вам не потрібно розраховувати свій AOV вручну.

Прогнозована цінність конверсії = ((( покази / частка показів ) * CTR ) * Коефіцієнт конв. ) * значення / конв

Розрахункова CPA та ROAS за 100% частки показів

Отже, ви розрахували кількість конверсій, які ви отримали б, якби націлювалися на 100-відсоткову частку показів; як це впливає на прибутковість вашого рахунку?

Нижче описано, як ви розраховуєте приблизну CPA та рентабельність інвестицій у рекламу для свого облікового запису, якщо намагаєтеся досягти 100-відсоткової частки показів.

Максимальна приблизна CPA = ((( покази / частка показів ) * CTR ) * ( серед CPC / показ )) / ((( покази / частка показів ) * CTR ) * Коеф. Конв. )

Максимальна оцінена рентабельність інвестицій у рекламу = ( цінність конв. / конверсії ) / ((( покази / частка показів ) * CTR ) * ( середня CPC / покази ))

Приблизний пропущений трафік

Замість того, щоб дивитися на приблизну загальну кількість показів, які ви могли б отримати, ви також можете подивитися на приблизну загальну кількість показів, які ви не отримали через недостатньо високий рейтинг оголошення або бюджет.

Ви можете зробити це, трохи змінивши формулу загальної оцінки показів.

Оцінка втрачених показів = ( покази / частка показів ) – покази

Формулу вище можна змінити, щоб розрахувати всі інші показники, які були описані в цій статті. До них належать:

  • Кліки
  • Вартість
  • Конверсії
  • Цінність конверсії
  • CPA
  • ROAS

Приблизна кількість показів для певної частки показів

Якщо вам потрібно досягти певної частки показів для однієї зі своїх кампаній, просто змініть наведені вище формули, щоб включити необхідну частку показів.

Формула нижче розраховує, скільки показів ви отримаєте з часткою показів 65%. З її допомогою можна розрахувути кількість показів, які ви очікували б отримати, якби у вас була 100% частка показів. Потім кількість показів множиться на відсоток частки показів, яку ви хочете досягти.

Розрахункова частка показів 65% = ( покази / частка показів ) * 0,65

Висновки

Частку показів можна використовувати для створення різноманітних показників використовуючи спеціальні стовпці Google Ads. Це може допомогти в прийнятті рішення щодо оптимізації та прогнозувати, як зміни ставок для ключових слів вплинуть на обліковий запис.

Формули, згадані в цій статті, є хорошим стартом для початку розробки формул, які використовують показник частки показів. Почніть з розділу спеціальні стовпці Google Ads і показника частки показів, щоб створити нові стовпці, які допоможуть вам краще керувати своїм обліковим записом.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті фейсбук.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин