Залишити заявку

Кейс «Магазин Взуття UGG Boots»

ГЕО: Україна
Види робіт: таргетована реклама Facebook, Instagram
Задача
Посилити продажі в інтернет-магазині за допомогою окремих акційних сторінок
Рішення
  • Реорганізували товарні кампанії
  • Розробили персоналізовані ремаркетингові кампанії
  • Протестували 8 гіпотез, 24 варіацій текстів і 96 варіацій креативів;
  • Розробили рекомендації щодо лендінгів (збільшили конверсію на 1,31%);
  • Застосували автоматичні стратегії ставок
  • Зробили фокус на мікроконверсіях
Результат: 41% збільшили кількість заявок, CPL - 11$
У вас схожі завдання? Залиште заявку
на консультацію. Це корисно і безкоштовно.

Детальніше про проєкт

Ніша взуття досить конкурентна у фейсбук, інстаграм плюс до цього багато рекламодавців продають репліки UGG, тому ми з разу розуміли, що робота має бути не проста.

Від перших рекламних кампаній до комплексного інтернет-маркетингу розповідаємо, як ми починали вести проєкт і яким він став сьогодні.

Замовник звернувся до нас із завданням налаштувати рекламу Facebook, Instagram. У замовника вже був досвід роботи з іншим рекламним агенством, але через ряд причин він вирішив його змінити. Грунтуючись на попередньому досвіді та статистиці з реклами було розуміння цілей та завдань на майбутнє.

Глобальна мета клієнта – збільшити дохід шляхом реклами. Наше завдання в рамках цієї мети – збільшити кількість транзакцій та знизити вартість лідів.

Для цього було потрібно:

  • Налаштувати рекламні кампанії у Facebook, Instagram під ключ.
  • Налаштувати аналітику за допомогою Google Analytics + Google Tag Manager.
  • Конфігурувати відстеження дзвінків-конверсій за допомогою зв’язки системи колтрекінгу та Google Analytics.

При цьому перед нами стояли фінансові KPI:

  • Вартість ліда (CPA) < 15$
  • Вартість кліка (CPC) ~ 0,2$

Клієнт прийшов до нас у січні 2020 року. В аналогічний період минулого року відвідуваність сайту була 23 270 на місяць, а кількість транзакцій – 233. Нам потрібно було підняти обсяг продажів, а для цього збільшити аудиторію сайту шляхом цільового трафіку.

uggboots-laptop-black

Для вирішення завдання ми вибрали основні аудиторії і рекламні цілі для залучення платного трафіку та розподілили їх по воронці:

  • Налаштували окремі кампанії з цілями “охоплення” і “перегляд відео” – для залучення нових клієнтів та розширення поточної аудиторії.
  • Налаштували окремі кампанії з цілями “трафік”, “конверсії”, “ліди” – для роботи з поточною аудиторією.
  • Налаштували окремі кампанії під ремаркетинг і товарну рекламу – для роботи з поточним попитом та повернення відвідувачів сайту

Реклама Facebook Instagram Магазин UGG – налаштування

Реклама Facebook, Instagram з цілями охоплення та перегляд відео – це інструменти, що розширюють охоплення цільової аудиторії. За допомогою їх ми розповідаємо про продукт та підвищуємо обізнаність аудиторії.

Основними покупцями UGG є жінки, особливо продукція має попит у молодих мам. Тому ядром нашої аудиторії стали жінки 24-45 років із середнім доходом та які мають дітей. Ми погодили з клієнтом ряд аудиторій, до яких входить цільова аудиторія, та налаштували таргетовану рекламу під них.

У ході рекламної кампанії кілька разів міняли креативи для банерів. Це допомогло:

  • уникнути «вигорання» зображень;
  • варіювати посадкові сторінки;
  • запускати сезонні акції;

Частка переходів з реклами становила приблизно 1/3 від рекламного трафіку. На цьому етапі ми не ставили за мету забезпечити «прямі» транзакції, набагато важливіше було познайомити із продуктом. В результаті число асоційованих транзакцій виявилося порівнянним з транзакціями інших рекламних каналів.

stat-ugg-1-1 (1)

Робота з поточним попитом

Налаштували таргетовану рекламу з цілями “трафік”, “конверсії” з різноманітними аудиторіями (включаючи look-alike). Дані інструменти дозволили охопити найбільш гарячу аудиторію.

Найбільше транзакцій приніс трафік з кампаній з ціллю “конверсії”, але вартість кліку в рекламних кампаніях з ціллю “трафік” була втричі нижчою. При цьому за обсягом лідів реклама з ціллю “трафік” спрацювала гірше.

Цікаво, що користувачі надавали перевагу різним каналам зв’язку: дзвонили, писали в чат, писали повідомлення у соцмережах.stat-ugg-2-2 (1)

Ремаркетинг і товарна реклама Facebook, Instagram

Для користувачів, які відвідали сайт та цікавилися товарною пропозицією, але не оформили замовлення, ми налаштували кампанії ремаркетингу та товарні кампанії. За допомогою детальній сегментації та спеціальним пропозиціям ми повертали максимально “гарячих” і цільових відвідувачів: наприклад, котрі кинули кошик або не відправили форму зворотного дзвінка.

Конверсія данних рекламних кампаній була очікувано максимальною серед усіх інших.

stat-ugg-3 (1)

За час проведення проєкту збільшили кількість прямих транзакцій на 41% (з 433 до 738), трафік — на 208% (з 23 270 до 48 301).

Шляхом стратегії взаємодії з користувачем по всьому шляху користувача до конверсії ми отримали 791 асоційовану транзакцію, з них з охопних кампаній – 237 (30,54%).

Середня вартість залучення клієнта – 11$ (на 27% менше заданого KPI), вартість кліка – 0,16 $ (на 20% менше заданого KPI).

Кожен інструмент реклами добре вирішує якесь завдання: реклама на охоплення формує попит, реклама на конверсії — збільшує продажі та т.д. Найчастіше вони пов’язані побічно, а успіх — це комплексне розв’язання поставлених питань.

Результати
41%

збільшили кількість заявок

11$

вартість заявки

Будемо раді відповісти
на ваші запитання
Вам відповість на email

Віталій Ухань
Засновник агенства Ads-Tips.com

Відправляючи заявку Ви погоджуєтеся з політикою конфіденційності.