Залишити заявку

32 перевірених запити до ChatGPT для SMM

32 перевірених запити до ChatGPT для SMM

Зібрали перевірені запити до ChatGPT, щоб спростити SMM спеціалістам роботу і пошук нових ідей. Кожен з них перевірили, тож не сумнівайтеся – всі робочі ?. Забирайте шаблони собі або зберігайте статтю в закладки, щоб ідеї для запитів були під рукою.

Наприкінці – кілька порад, як створювати свої запити до ChatGPT.

Що потрібно враховувати під час роботи з нейромережею ChatGPT

Дійсно хорошого результату від ChatGPT можна домогтися тільки завдяки додатковим питанням. Будь-які готові запити для нейромережі – це хороший старт вашого з нею діалогу і корисний інструментарій під рукою. Але дотискати її потрібно самостійно. Коли отримали відповідь, поставте до якихось її частин уточнювальні запитання або попросіть розкрити щось докладніше.

Отже, нижче – приклади промтів (команд для нейромережі) і конкретних запитів, які ви можете застосовувати в роботі для розв’язання конкретних завдань у SMM.

запити до ChatGPT img1

Запити до ChatGPT для написання постів

  • Напиши пост [про що].

Напиши пост про догляд за шкірою після 30 років.

  • Напиши пост [про що]. Дотримуйся правила: не більше [скільки] символів. Використовуй максимум із доступних слів. Розділяй абзаци. Не обривай речення, закінчи думку.

Напиши пост про шкоду цукру. Дотримуйся правила: не більше 400 символів. Використовуй максимум із доступних слів. Розділяй абзаци. Не обривай речення, закінчи думку.

  • Напиши [який: продає, експертний, залучає, розважальний і т. д.] пост [про що].

Напиши експертний пост про те, як просуватися в Reels.

  • Перепиши текст. Не більше [скільки] символів: [ваш текст].

Перепиши текст. Не більше 1000 символів: На подвір’ї стояла бабка, під пеньком сидів дід.

  • Напиши [кількість] закликів, що залучають, залишити коментар під постом.

Напиши 5 привабливих закликів залишити коментар під постом.

  • Напиши резюме цього тексту: [ваш текст або посилання на статтю].
  • Напиши [кількість] постів в акаунт [кого]. За [формула].

Напиши 10 постів в акаунт майстра манікюру. За AIDA.

  • Чому потрібно [що робити]? Аргументуй свою відповідь, посилаючись на профільні дослідження, відомих особистостей.

Чому потрібно просувати свій Інстаграм-акаунт через Reels. Аргументуй свою відповідь, посилаючись на профільні дослідження, відомих особистостей.

також читайте

Згенерувати теми постів

  • Напиши огляд про сервіс [назва] на основі відгуків клієнтів [посилання на сайт-відгук].
  • Запропонуй [кількість] тем для постів в акаунт /[кого].

Запропонуй 10 тем для постів в акаунт хірурга.

  • Придумай [кількість] жартів про [кого].

Придумай 10 жартів про роботу хірурга.

  • Придумай теми для постів [сфера].

Придумай теми для постів в акаунт хірурга.

Придумай 50 тем для постів в акаунт хірурга.

  • Міфи про роботу [сфера].

Міфи про роботу астролога.

  • Популярні запитання [сфера].

Популярні запитання майстру манікюру.

50 популярних запитань майстру манікюру.

  • Страхи перед походом до [сфера].

Страхи перед походом до психолога.

Страхи перед походом на епіляцію.

Зробити контент-план

  • Склади контент-план для акаунта [кого]. На [місяць і рік] року. [Скільки – словами] постів на тиждень. Пости буду публікуватися в: [дні тижня через кому].
    Формат такий: місяць тиждень день тижня+дата тема опис.

Склади контент-план для акаунта психолога. На квітень 2023 року. Три пости на тиждень. Пости публікуватимуться у: вівторок, середу, четвер.
Формат такий: місяць тиждень день тижня день тижня+дата тема опис.

  • Запропонуй [скільки] сценаріїв для [stories/reels] в акаунті [кого].

Запропонуй 10 сценаріїв для stories в акаунті майстра манікюру.

  • Запропонуй [скільки, яких] сценаріїв для [stories/reels] в акаунті [кого].

Запропонуй 10 гумористичних сценаріїв для stories в акаунті майстра манікюру.

  • Склади контент-план для акаунта [кого]. На [місяць і рік] року. Пости будуть публікуватися в: [дні тижня через кому]. Вказуй дату біля дня тижня.

Склади контент-план для акаунта психолога. На квітень 2023 року. Пости публікуватимуться у: вівторок, четвер, середу. Вказуй дату біля дня тижня.

запити до ChatGPT img2

Підібрати хештеги

  • Запропонуй [скільки] хештегів [англійською / російською мовою] для поста: [текст поста].

Запропонуй 10 хештегів англійською та російською мовою для поста: текст.

Написати рекламний пост

  • Знайди та проаналізуй 3 основних конкурентів у галузі [опис галузі]. Склади рекламний текст російською мовою довжиною [знаків/слів] про продукт [назва продукту] на їхній основі.

Знайди та проаналізуй 3 основних конкурентів у галузі SMM. Склади рекламний текст російською мовою довжиною не більше 1000 знаків про продукт автопостингу на їхній основі.

  • Напиши надихаючу історію про [опис людини/ці/клієнта], яка йшла до мети. Опиши шлях до [мета] та покращення її стану/шляху після використання [назва / посилання на продукт].

Напиши надихаючу історію про молоду жінку 30 років, середнього рівня доходів, двоє дітей. Вона йде до мети схуднення на 10 кг. Опиши шлях до схуднення на 10 кг і поліпшення її стану після використання авторських тренувань [посилання на курс].

Напиши рекламний пост довжиною [слів/знаків] для [опис ЦА] про те, що [назва/посилання на продукт] розв’язувати їхню проблему. Використовуй унікальні переваги [1], [2], [3].

Напиши рекламний пост довжиною 1500 знаків для чоловіків віком 18-35 років, які хочуть помиритися з дівчиною. Розкажи про те, як агентство свят [посилання на сайт] розв’язувати їхню проблему. Використовуй унікальні переваги продукту: побачення продумується індивідуально під кожну пару, бюджет обговорюється з клієнтом, допомога у виборі подарунка для дівчини.

  • Створи пост для реклами товару [опис або назва], який закінчується переконливим закликом до купівлі товару. Розкажи в тексті про болі клієнта [1], [2], розкажи про переваги продукту [1], [2]. Поясни, що товар гарантує [бажаний результат].

Створи пост для реклами сервісу автопостингу, який закінчується переконливим закликом до купівлі товару. Розкажи в тексті про болі клієнта: клієнт постійно забуває опублікувати пости вчасно, незручно стежити за відкладеними постами, потрібно постити окремо в кожен кабінет. Розкажи про переваги продукту: автоматична публікація відкладеного контенту, зручний редактор постів, постинг в усі соцмережі з одного кабінету. Поясни, що товар гарантує стабільний постинг у зазначені дати та час.

  • Придумай креативний рекламний пост для запуску нового продукту [назва та опис продукту]. Виділи унікальність товару [УТП], його переваги [1], [2] і запропонуй знижку першим 100 покупцям у розмірі 10 % від вартості [ціна].

Придумай креативний рекламний пост для запуску нового продукту малинові пироги. Виділи унікальність товару: малина в складі тіста і в начинці, у 5 разів більше малини в складі. Запропонуй знижку першим 100 покупцям у розмірі 10 % від вартості 300 грн за штуку.

  • Напиши пост, у якому описуються унікальні особливості продукту [1], [2], [3]. Пост має бути написаний за формулою AIDA. Закінчи текст помітним закликом до покупки.

Напиши пост, у якому описуються унікальні особливості стрибків із парашутом: викид адреналіну, незабутні враження, огляд із висоти 1000 метрів. Пост має бути написаний за формулою AIDA. Закінчи текст помітним закликом до покупки.

  • Перепиши наявний рекламний текст так, щоб він був більш переконливим і залучав підписників до обговорення посту. Текст має бути написаний у стилі [опис тону].

Перепиши наявний рекламний текст так, щоб він був більш переконливим і залучав підписників до обговорення поста. Текст має бути написаний у доброзичливому емоційному стилі, але при цьому залишатися об’єктивним.

  • Мені потрібно написати рекламний пост про [пропозиція, продукт]. Створи текст на [довжина поста], в якому описується досвід компанії [опис досвіду], переваги пропозиції [УТП]. В останньому реченні розкажи про можливість придбати [пропозиція, продукт].

Мені потрібно написати рекламний пост про консультації у пластичного хірурга. Створи текст на 1500 знаків, в якому описується досвід компанії: понад 15 років роботи, міжнародні дипломи якості та щорічна атестація кожного фахівця. Враховуй переваги пропозиції: знижка на консультацію під час запису онлайн, план з корекції на першій консультації за допомогою 3D-моделювання. В останньому реченні розкажи про можливість замовити консультацію у пластичного хірурга або придбати сертифікат для близької людини.

Провести дослідження ЦА

  • Я досліджую свою цільову аудиторію. Моя аудиторія: [стать, вік, країна проживання, додаткова інформація, захоплення, якщо знаємо]. Допоможи мені знайти:
    – їхні зони інтересу
    – потенційні захоплення
    – чим вони найчастіше користуються (назва брендів)
    – куди найчастіше ходять
    – що читають (назви книг, журналів, посилання на сайт)
    – що дивляться (назва фільмів, серіалів, стрімінг майданчиків і т. д.)
    – що слухають (стиль музики + назви груп, популярних треків тощо)
    – які бренди подобаються
    – які бренди носять і використовують
    – які сайти найчастіше відвідують
    – які відомі особистості їм подобаються
    – хто їх кумири серед інфлюєнсерів
    – про що вони мріють і чого прагнуть
    – яка у них мета в житті
    – які меми їм подобаються
    – що вони найбільше хочуть купити (на що копять)
    – які у них проблеми
    – чого їм не вистачає
    Вказуй назви брендів, назви серіалів популярних подій і т. д. Вказуй посилання на джерела та дослідження, на основі яких ти робиш висновки.
    Я досліджую свою цільову аудиторію. Моя аудиторія: чоловіки, 18–20 років, мешкають в Америці. Молодих студентів. Вони мають мало грошей, мало часу. З основних захоплень – скейтборд та перегляд серіалів. Допоможи мені знайти:
    – їхні зони інтересу
    – потенційні захоплення
    – чим вони найчастіше користуються (назва брендів)
    – куди найчастіше ходять
    – що читають (назви книг, журналів, посилання на сайт)
    – що дивляться (назва фільмів, серіалів, стрімінг майданчиків тощо)
    – що слухають (стиль музики + назви гуртів, популярних треків тощо)
    – які бренди подобаються
    – які бренди носять і використовують
    – які сайти найчастіше відвідують
    – які відомі особистості їм подобаються
    – хто їх кумири серед інфлюєнсеров
    – про що вони мріють і чого прагнуть
    – яка у них мета в житті
    – які меми їм подобаються
    – що вони найбільше хочуть купити (на що коплять)
    – які у них проблеми
    – чого їм не вистачає
    Вказуй назви брендів, назви серіалів, популярних подій тощо. Вказуй посилання на джерела та дослідження, на основі яких ти робиш висновки.

Від чиєї особи і як писати

  • Пиши у стилі [ відомого автора ].
    Пиши у стилі Джоан Роулінг.
    Пиши у неформальному стилі.
    Пиши так, ніби ти експерт із реклами.
  • Я готуюся до співбесіди на посаду [ назва професії ]. Уяви, що ти [ HR-спеціаліст ], і постав мені питання для співбесіди.
    Я готуюся до співбесіди на посаду баріста. Уяви, що ти HR-фахівець, і постав мені питання для співбесіди.
  • Ти – [ хто ]. [ Що хочемо від ChatGPT ].
    Ти – експерт з маркетингу. Розкажи про те, як правильно просувати обліковий запис.

Декілька порад по роботі з ChatGPT

  • Ставте конкретну мету . Вкажіть, що вам потрібно отримати, зв’яжіть дані з вашою нішою та тематикою. Використовуйте дієслова “знайди”, “склади”, “придумай”, “напиши”.
  • Запитайте нейромережу про вступну інформацію . Якщо не вдається придумати конкретний запит, поясніть нейромережі, що вам потрібно, і запитайте, які ще дані можуть знадобитися, щоб вона це виконала. Потрібно буде відповісти на її запитання – і після цього отримати відповідь на початковий запит.
  • Вкажіть роль поведінки . Якщо вам потрібна відповідь або оцінка експерта, фахівця у певній галузі, персонажа або навіть передМета* – скажіть нейромережі про це. Задайте роль формулою «Дій як» або «Уяви, що ти» і сформулюйте завдання.
  • Розкажіть про цільову аудиторію . Вкажіть усі подробиці, які ChatGPT має враховувати у своїй відповіді. Це допоможе нейромережі сформулювати відповідь під вашу ЦА.
  • Дайте факти, на які потрібно звернути увагу . Позначте приклади та антиприклади, якщо це необхідно. Наприклад, ви можете задавати винятки формулою «не розповідай про» або «не використовуй у відповіді інформацію про», вказувати спосіб поведінки «розкажи так, ніби я школяр» або «напиши відповідь у стилі наукової статті».
  • Вставляйте всю інформацію на запит . Можна вставляти посилання на статті та інші матеріали у запити. Але нейромережа неохоче ходить за посиланнями, натомість вона може обмежитися інформацією із заголовка чи сніпету. Постарайтеся максимум інформації вставити в сам запит – наприклад, скопіюйте текст статті або посту, який потрібно проаналізувати.
  • Враховуйте здібності до аналітики та збору даних . Поки що нейромережа не завжди добре аналізує інформацію, але вона відмінно її збирає. Зараз вона працює більше як пошуковик, що видає унікальний текст, ніж як машина, яка «думає».

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин