Залишити заявку

12 основних інструментів гейміфікації у маркетингу

12 основних інструментів гейміфікації у маркетингу

Елементи гейміфікації у маркетингу дозволяють уникнути негативу та налагодити майже «нерекламний» контакт з аудиторією, вигідно виділяючись на тлі конкурентів, які її не використовують. Ви отримуєте більше активності, більше взаємодій з обліковими записами в соцмережах, а значить – більше охоплення.

Гейміфікація у маркетингу дозволяє уникнути негативу

Як використовувати елементи гейміфікації у маркетингу ефективно

1. Придумайте винагороду, щоб стимулювати користувача до участі: цінний приз, певний статус, похвала, визнання заслуг в очах інших користувачів. Воно може бути фактичним чи емоційним. Винагорода мотивує, залучає та пояснює кінцевий результат участі у грі.

2. Давайте додаткові винагороди – випадкові чи через певні дії.

3. Змагальний характер допоможуть реалізувати points (бали чи окуляри), badges (бейджі, нагороди/значки) або leaderboars (списки лідерів/рейтинги). Це дуже подобається користувачам.

4. Обмеження часу або дії. Наприклад, у конкурсі беруть участь лише користувачі, які написали відгук чи залишили коментар до посту. Дедлайн може бути як для окремих завдань, так і для гри в цілому.

5. Добровільна участь. Зробіть вхід безплатним та максимально простим хоча б на початку.

6. Можливість поділитись результатом. Дозвольте поділитися інформацією про рівень гри за допомогою соцмереж, щоб розширити охоплення і завірусити ігровий контент. Зазвичай бренди пишуть, що участь у конкурсі продовжиться лише після розшарування.

7. Прості правила забезпечать легкий вхід будь-якому користувачеві. Якщо відразу спантеличити гравця складними умовами, він може здатися та відмовитися від участі.
А ось дозована подача нових правил та поступове ускладнення завдань на кожному етапі навряд чи злякає користувачів. Зробіть легкий вхід у гру, дайте легкі завдання, а потім уже складніші.

Як використовувати елементи гейміфікації у маркетингу ефективно

8. Система штрафів як мотивація. Якщо люди не роблять потрібних дій і не дотримуються правил гри, вони одержують покарання.

9. Можливість досягнення перемоги всім. Користувач повинен мати доступ до загального рейтингу, бачити, як він рухається на всіх рівнях гри. Тоді він повірить, що виграти можна.

10. Організуйте спілкування. Створіть чати або закриті групи у соціальній мережі. Спілкування з іншими гравцями додасть емоційного забарвлення.

Впроваджувати елементи гейміфікації у маркетингу – не означає постійно проводити розіграші та конкурси. Іноді це спосіб позначити ваше ставлення як бренду до лояльних передплатників / постійних відвідувачів / дорогих клієнтів.

11. Повернення користувачів. Напевно, ви бачили систему нагороджень за щоденне відвідування програми або сайту. Також можна налаштувати email-розсилку із закликом повернутися до гри.

12. Аналіз та розшифровка. Використовуйте тестування гіпотез та аналітику для збору/обробки даних, щоб максимізувати ефективність гейміфікації, впроваджувати нові завдання та інші методи мотивації.

Впроваджувати елементи гейміфікації у маркетингу можна на різних етапах вирви продажів. Наприклад, коли користувач порівнює товари або бажає придбати конкретний.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин