Залишити заявку

Коли компанії потрібен ребрендинг? [5 ознак]

потрібен ребрендинг

У сучасних умовах бізнесу потрібно вчасно реагувати на поточну ситуацію. До проблемних місць відносять позиціонування бренду. Якщо потенціал поточного вичерпався – це чіткий сигнал, що компанії потрібен ребрендинг. Розберемось, що таке ребрендинг?

Ребрендинг (англ. rebranding) – активна маркетингова стратегія; охоплює комплекс заходів зі зміни (як компанії, так і виробленого нею товару), або його складових: логотипу, слогана, візуального оформлення, зі зміною позиціонування. Проводиться в руслі зміни концептуальної ідеології бренду. Це має на увазі, що в компанії (продукті) відбулися досить суттєві зміни. Рестайлінг і репозиціонування бренду – складові частини процесу ребрендингу (див. нижче).

Вдалий ребрендинг дає змогу компанії вийти на новий рівень розвитку, привернути увагу нових клієнтів і збільшити лояльність наявних.

Коли компанії потрібен ребрендинг, img1

5 ознак, що компанії потрібен ребрендинг

1. У бренду неправильне або неясне позиціонування

Якщо ви не зовсім розумієте, хто ваша аудиторія, або намагаєтеся продати товар усім, це негативно позначиться на прибутку.
Щоб відбудуватися від конкурентів, виділіть характеристики проєкту, які вас відрізняють від них.

2. Бренд застарів

Ви можете створювати хороший продукт, але якщо його позиціонування не узгоджується з реаліями часу, інтерес до нього падатиме. Грамотні заходи з ребрендингу повернуть бренду актуальність.

також читайте

3. Зросла конкуренція

Йдеться не тільки про появу сильнішого суперника. Розстановку сил на ринку також можуть змінити винаходи та інновації.
Наприклад, у 19 столітті головним засобом швидкого зв’язку був телеграф. Ближче до 20 століття з’явився телефон, який у 70-х роках став мобільним. Тепер же ми живемо в епоху інтернету. Телеграфний зв’язок залишився як нішева послуга, але провідне становище він уже не займає.

4. Відбулися структурні зміни в компанії

Змінилося керівництво, відбулося злиття організацій – це сигнал, що потрібен ребрендинг. Так, кілька років тому на зміну торговій марці соків “Тонус” прийшов бренд “J7 Тонус”. Компанія PepsiCo, яка володіла брендами “Тонус” і J7, ухвалила таке рішення через впізнаваність колишнього найменування на російському ринку. Смак у напою зберігся, але змінилася упаковка. А щоб відвідувачі впізнавали товар у магазині, напис “Тонус” залишили зі схожим шрифтом.

5. Хочете вийти на новий ринок

Не завжди виходить розширити свій вплив під старим брендом, адже у різних сегментів аудиторії відрізняються цінності.
Наприклад, на початку 2000-х років парфумерно-косметичні товари Old Spice асоціювалися з продукцією для старшого покоління. Бренду ж хотілося охопити чоловіків молодше 50 років. Для цього 2010 року компанія запустила рекламу в соціальних мережах з Айзаєю Мустафою. Реклама потрапила в цільову аудиторію і швидко стала вірусною. До травня 2010 року продажі Old Spice зросли на 60%, а до липня вони були вдвічі більшими, ніж у 2009 році.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин