Залишити заявку

Як помістити прихований текст у картинку? [3 інсайти]

Як помістити прихований текст у картинку?

Деколи буває необхідно передати мережею секретне повідомлення, прихований текст для сторонніх очей. Ні, навіть не так. Треба передати файл, який зовні буде нічим не примітний, але в собі містити зашифрований текст, доступ до розшифровки якого буде тільки у цільового одержувача.

Наприклад, ви надіслали через інтернет людині фотографію котика, яка для всіх виглядає як звичайна картинка. Але якщо завантажити це фото в спеціальний сервіс для розшифровки, стає бачимо прихований секретний текст.

прихований текст у картинці

Для цього рекомендую використовувати безкоштовний онлайн-сервіс Steganography Tools, який використовує методи стеганографії для приховування секретної інформації у файлах зображень або аудіо. Як ним користуватися – зараз докладно розповім.

Як розмістити прихований текст у картинці

Щоб помістити невидимий текст у картинку або аудіо файл, натискаємо посилання «Encode an image» на головній сторінці сервісу та робимо наступне:

  1. Завантажте файл, натиснувши відповідну кнопку.
  2. Вкажіть пароль для розшифровки за бажанням. Пароль потрібен у тому випадку, якщо ви хочете, щоб для доступу до прихованого тексту недостатньо було б просто відкрити файл у даному сервісі, але потрібно було б знати пароль. Як ви розумієте, наявність пароля значно підвищує надійність і секретність інформації, що передається.
  3. У великому полі Text введіть секретний текст. Кирила не підтримується, тому використовуйте для набору латиницю.
  4. Замість тексту ви можете закодувати у зображенні не лише текст, а й цілий файл будь-якого типу! Для цього активуйте режим «File payload» і вкажіть потрібний файл.
  5. Натисніть кнопку «Надіслати».
  6. Завантажте отриманий файл.

Зображення із прихованим текстом ніяк не відрізняється від звичайного: ні при перегляді EXIF-інформації, ні при відкритті вихідного не видно нічого підозрілого. Повна таємність :)

Як розшифрувати прихований текст

Отже, ви отримали зображення, в якому, як ви знаєте, знаходиться приховане послання. Як його прочитати? Для цього натисніть на посилання «Decode an image» на головній сторінці сервісу.

Далі робимо такі кроки:

  1. Завантажуємо файл
  2. Вказуємо пароль для розшифровки (якщо він був встановлений раніше)
  3. Натискаємо кнопку «Надіслати»

Автоматично браузер відкриє нове віконце, в якому ви зможете прочитати приховане повідомлення.

Підсумок

Якщо ви хочете через інтернет відправити комусь секретне повідомлення і не привертати зайвої уваги, то найкраще зашифруватиме його в картинці або звуковому файлі. При звичайному перегляді такі файли нічим не відрізняються від звичайних, але в собі містять те, що стане доступно тільки тому, кому це призначено.

Більше цікавих матеріалів у нашій спільноті facebook.

[wpreactions sgc_id="5" bind_to_post="yes"]

стрічка новин